Dagbesteding in een beschermde groep

atrium 3 sjoelen

Dagbesteding in een beschermde groep

Heeft u behoefte aan ondersteuning bij uw dagprogramma en voelt u zich het prettigst in een groep waar sprake is van rust, regelmaat en huiselijkheid? Dan is dagbesteding in een beschermde groep mogelijk geschikt voor u.

In een knusse, veilige omgeving onderneemt u zowel groeps- als individuele activiteiten. Deze worden afgestemd op wat u graag wilt en kunt. ’s Ochtends halen we u thuis op met onze bus. Bij binnenkomst drinken we samen koffie en kunt u een krantje lezen.

Dagindeling

Op het ochtendprogramma staan vaak activiteiten zoals geheugentraining, beweging en fitness. Het middagprogramma bevat meer recreatieve activiteiten, zoals bloemschikken, schilderen, koken en bakken, een spelletje doen etcetera. Als lunch kunt u kiezen uit een warme maaltijd of een broodmaaltijd. U heeft de mogelijkheid om daarna even te rusten. Aan het einde van de dag brengen we u weer thuis.

Locaties

Dagbesteding in een beschermde groep wordt aangeboden op onze locaties Carmenhof (Prins Alexander), Atrium (Rotterdam-Centrum), Tiendhove (Krimpen aan den IJssel) en Pniël (Kralingen).

Hoe wij te werk gaan

Als u zich aanmeldt, heeft u een intakegesprek met onze dagbestedingscoach. Samen stellen we een plan op voor uw dagprogramma en de doelen die u bereiken wilt. Eens per half jaar bespreken we samen met u en/of uw mantelzorger hoe het gaat.

Indicatie en kosten

Dagbesteding in een beschermde groep is geschikt als u kampt met lichamelijke en/of psychische problemen, dementie en/of om uw mantelzorger te ontlasten. Deelnemen kan met een indicatie:

  • via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning);
  • het PGB (persoonsgebonden budget). Bekijk onze tarieven; of
  • de Wlz (Wet langdurige zorg), bijvoorbeeld als u zorg thuis krijgt met daarin een begeleidingscomponent of een indicatie voor opname heeft, maar nog op een wachtlijst staat.

Contact

Wilt u meer weten over dagbesteding in een beschermde groep of hulp bij het aanvragen van een indicatie? Wilt u, alleen of samen met uw mantelzorger, een dagje met ons meedoen? Neem dan contact op met onze zorgadviseurs via (010) 27 26 430 (bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur) of zorgadviesbureauwzw@leliezorggroep.nl. Wij nemen binnen drie werkdagen contact met u op.

Zoek via onderstaande kaart naar een locatie bij u in de buurt.

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.