Revalidatiezorg

Artist impression kamer 1

Revalidatiezorg

Moet u revalideren of herstellen na bijvoorbeeld een ongeval, operatie of ziekenhuisopname? Op onze gespecialiseerde afdeling revalidatie en herstel bieden wij u alle benodigde zorg, behandeling en begeleiding. De afdeling is gevestigd in het IJsselland Ziekenhuis op de grens van Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Zo verblijft u in de comfortabele en huiselijke sfeer die past bij Lelie zorggroep, maar zijn alle specialisten uit het ziekenhuis dichtbij indien nodig. Ook als u thuis revalideert, kunt u een beroep doen op onze zorg en begeleiding.

Wist u dat Lelie zorggroep ook gespecialiseerde revalidatiezorg aanbiedt in locatie Pniël in Rotterdam Kralingen? Dit betreft longrevalidatie en revalidatie voor mensen met dementie en observatieopname voor het in kaart brengen van cognitieve en/of stemmingsproblemen. Klik hier voor meer informatie.

Hoe wij te werk gaan

U wordt begeleid door een deskundig en betrokken team van zorgverleners en behandelaren. Zoals onze diëtist, de ergotherapeut, de fysiotherapeut, de logopedist, de verpleegkundige, de psycholoog en de maatschappelijk werker. Zij ondersteunen u tijdens uw revalidatieproces waarin u zowel zelfstandig als onder begeleiding oefent met het uitvoeren van alledaagse handelingen en activiteiten. Ook inzetbaar onze geestelijk verzorger is inzetbaar. De specialist ouderengeneeskunde biedt medische begeleiding en is als hoofdbehandelaar eindverantwoordelijk voor uw revalidatieproces. Wij vinden het belangrijk om samen met uw mantelzorger en overige relaties te werken aan herstel. Ook kijken we wat nodig is om weer veilig en prettig thuis te kunnen wonen. Zodat u weer snel, duurzaam en veilig kunt terug kunt naar uw eigen vertrouwde omgeving.

Persoonlijk revalidatieplan

Als u bij ons komt, stellen we samen doelen op. Daarin staat wat u moet kunnen om weer thuis te kunnen wonen en welke ondersteuning uit uw netwerk en zorg u daarbij mogelijk nodig heeft. Ook maken we een inschatting van uw opnameduur. Deze informatie wordt vastgelegd in een persoonlijk revalidatieplan dat we regelmatig met elkaar bespreken. Zodat we zeker weten dat we op het goede spoor zitten.

Faciliteiten van de afdeling

De nieuwe revalidatieafdeling van Lelie zorggroep is gevestigd op een unieke locatie in het IJsselland Ziekenhuis.

  • De specialisten uit het ziekenhuis zijn op loopafstand beschikbaar. Zo combineren we het beste van ziekenhuis en verpleeghuis en werken we samen aan uw herstel.
  • U verblijft bij ons in huiselijke en comfortabele sfeer in een 1- of 2 persoonskamer met eigen sanitair, koelkast, een persoonlijke I-pad voor al uw mediagebruik (met gratis Wifi-toegang) en voldoende kastruimte voor uw kleding en persoonlijke spullen.
  • Werk aan uw herstel in de fysiotherapieruimte op de afdeling.
  • Geniet van de gezelligheid in de gezamenlijke huiskamer met bezoek of met andere cliënten van de afdeling. In de huiskamer zijn verschillende faciliteiten zoals een groot televisiescherm, boeken en diverse spelletjes. Koffie en thee kunt u voor uzelf en bezoek verkrijgen bij de koffieautomaat.
  • Eet mee met de keuken van het IJsselland Ziekenhuis waar vers, gezond en lekker eten van elke dag iets bijzonders maakt. U kunt de maaltijden nuttigen op uw kamer of in de huiskamer.
  • Dankzij de centrale ligging zijn we goed bereikbaar voor inwoners uit onder andere Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel en de wijde omgeving. Bekijk onze contactpagina voor bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer. Bij het IJsselland Ziekenhuis is ruim voldoende parkeervoorziening waar mantelzorgers tegen gereduceerd tarief gebruik van kunnen maken.

Kosten en verwijzing

Wij werken nauw samen met de ziekenhuizen in de Rotterdamse regio. Voor revalidatiezorg heeft u een verwijzing nodig van de specialist in het ziekenhuis. U bent zelf vrij om te kiezen bij welke zorgaanbieder u wilt revalideren. Kiest u voor de revalidatieafdeling van Lelie zorggroep in het IJsselland Ziekenhuis? Geef dit dan aan, dan wordt u bij ons aangemeld.

Binnen het IJsselland Ziekenhuis werken wij met een aantal afdelingen samen aan zogenaamde zorgpaden waarin revalidatie bij Lelie zorggroep optioneel onderdeel is van de behandeling. Dit betreft geriatrie, orthopedie, longrevalidatie, hartfalen en trauma. Het IJsselland Ziekenhuis informeert u hierover.

Revalidatiezorg en de zorgverzekeringswet

De kosten voor kortdurend verblijf en geriatrische revalidatiezorg worden vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet. Dat betekent dat uw eigen risico van toepassing is.

Contactgegevens en openingstijden

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met onze zorgadviseurs? U kunt ons bellen via (010) 272 64 30 (bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur) of een e-mail sturen naar zorgadviesbureauwzw@leliezorggroep.nl. Wij nemen binnen drie werkdagen contact met u op.

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.