Psychologische hulp

psycho

Psychologische hulp

Voelt u zich somber, angstig of gespannen? Heeft u last van (beginnende) geheugenproblemen? Heeft u een nare gebeurtenis meegemaakt en wilt u ondersteuning bij het verwerken hiervan? Dan kunt u een beroep doen op onze (GZ-)psychologen. Zij zijn gespecialiseerd in het vaststellen en behandelen van psychische klachten en geheugenproblemen bij het ouder worden.

U kunt bij onze psychologen terecht als u last heeft van:

  • somberheid/depressie
  • angsten of een gespannen gevoel
  • piekeren
  • slaapproblemen
  • (beginnende) geheugenproblemen
  • de gevolgen van een nare gebeurtenis
  • de gevolgen van het ouder worden

Hoe wij te werk gaan

Wanneer we uw verwijsbrief ontvangen, wordt er binnen zes weken contact met u opgenomen om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we wat uw klachten en doelen zijn, en hoe u het beste geholpen kunt worden. Daarna maken we samen een behandelplan, om u verder op weg te helpen.

Onze behandeling is over het algemeen kortdurend en meestal gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie. Waar nodig kunnen we ook EMDR-therapie (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) toepassen. Bij geheugenproblemen kunnen we onderzoek doen naar de oorzaak en de ernst van de klachten en tips geven over hoe u en uw familielid hiermee om kunnen gaan.

Wij maken aantekeningen in een eigen dossier, zodat uw privacy gewaarborgd en beschermd is.

Locatie

We behandelen u op één van onze locaties (zie het onderstaande kaartje voor de locatie bij u in de buurt), of bij u thuis. Als we bij u thuis komen, kunnen er reiskosten gerekend worden.

Wachttijden

Op dit moment is er een wachttijd van vier tot zes weken voor een kennismakingsgesprek. Tussen dit gesprek en de behandeling zit geen wachttijd.

Verwijzing en kosten

Met een verwijzing van de huisarts kunt u bij onze psychologen terecht. Of de kosten van een behandeling (gedeeltelijk) worden vergoed, is afhankelijk van uw zorgverzekering. Uw zorgverzekeraar kan u daarover meer vertellen. Heeft u uw eigen risico nog niet verbruikt? Dan kan het zijn dat u de kosten van de behandeling (deels) zelf moet betalen. U kunt er ook voor kiezen om u zonder verwijzing van de huisarts door ons te laten behandelen. In dat geval zijn de kosten meestal volledig voor u zelf. Wij informeren u graag over onze tarieven.

Als u woont in één van onze huizen is psychologische hulp bij uw behandeling, die wordt bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), inbegrepen. Vaak loopt de verwijzing via uw behandelend arts, maar u kunt ook zelf contact opnemen met de psycholoog van uw afdeling.

Contactgegevens

Heeft u een vraag, wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Bel ons via 010 2039880, of mail behandelingthuis@leliezorggroep.nl. Uw verwijzing kan ook via Zorgdomein bij ons worden ingediend.

Woont u in één van onze huizen? Dan kunt u vragen naar de psycholoog die aan uw afdeling is verbonden. Zij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.