Diëtetiek

Diëtetiek

Diëtetiek

Wilt u meer weten over gezond en lekker eten? Wilt u een persoonlijk advies, begeleiding of een dieet op maat? Bij onze diëtisten bent u aan het juiste adres. Zij zijn gespecialiseerd in voeding bij ziekte en gezondheid. Zij kunnen u zowel thuis als op onze locaties behandelen.

Waarvoor kunt u terecht bij de diëtist?

De diëtist kan u helpen als u kampt met onbedoeld gewichtsverlies, diabetes mellitus, kanker, de ziekte van Parkinson, COPD, voedselallergie, ondergewicht, overgewicht, ontlastingsproblemen, een hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol, maag- en darmproblemen, vitamine deficiëntie(s), nierziekten, jicht, reuma of osteoporose of covid-19.

Hoe wij te werk gaan

U bespreekt met de diëtist wat verstandige en toch lekkere keuzes zijn voor uw gezondheid. Goede voeding kan er ook aan bijdragen dat u sneller herstelt of optimaal op een behandeling reageert. 

Tijdens het eerste consult bespreekt de diëtist samen met u uw persoonlijke hulpvraag. Daarna beoordeelt de diëtist uw voedingsinname. Ook worden de nodige metingen gedaan, zoals het bepalen van uw lengte en gewicht. Vervolgens wordt samen met u een persoonlijke voedingsadvies opgesteld. In vervolgconsulten wordt de voortgang besproken.

Verwijzing en kosten

Vanuit de basisverzekering krijgt u drie behandeluren per jaar vergoed. Als u een aanvullende verzekering heeft,  worden extra uren veelal vergoed. Heeft u uw eigen risico nog niet verbruikt? Dan kan het zijn dat u de kosten van de  behandeling (deels) zelf moet betalen. In sommige gevallen hoeft u géén eigen risico te betalen. Het is dus belangrijk om u goed te laten informeren door uw zorgverzekeraar. Meer informatie over onze tarieven vindt u in onze tarievenlijst. Een verwijzing is niet (altijd) verplicht, maar we stellen het op prijs als u wél een verwijzing van uw huisarts of specialist heeft.

Bent u met een indicatie opgenomen op één van de afdelingen of woongroepen van onze huizen? Dan is diëtetiek bij uw behandeling, die wordt bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), inbegrepen.

Contactgegevens

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met één van onze diëtisten? U kunt ons bellen via 010 2039880 of een e-mail sturen naar behandelingthuis@leliezorggroep.nl.

Woont u in één van onze huizen? Dan kunt u vragen naar de diëtist die aan uw afdeling is verbonden. Zij nemen dan zo spoedig mogelijk (en uiterlijk binnen een week) contact met u op.

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.