Mantelzorg ondersteuning

mantelzorg ondersteuning

Mantelzorg ondersteuning

Zorgen voor een kind met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap, voor een partner met een chronische lichamelijke of psychiatrische ziekte, voor een vader of moeder die langzaam steeds meer hulp nodig krijgt.

Er zijn in onze samenleving enorm veel mensen die zich belangeloos inzetten door te zorgen voor de naaste. Dit kan een sterke band opleveren tussen de betrokkenen, het kan een gevoel van voldoening geven, het kan vreugde geven, mogelijk kan een zieke (langer) thuis blijven wonen. En dat is goed. Dagelijks leveren op deze manier een groot aantal mensen een belangrijke bijdrage aan het leven van een naaste en aan de maatschappij.

Overbelasting

Aan deze zorg aan een naaste die we 'mantelzorg' noemen, kan echter ook een keerzijde zitten. Door langdurige ziekte kunnen de 'normale' verhoudingen veranderen in relaties waarin de zieke veel meer afhankelijk is van de gezonde dan andersom. Ouders kunnen andere kinderen in een gezin niet de aandacht geven die ze nodig hebben. Mantelzorgers raken psychisch of lichamelijk overbelast.

Vormen van ondersteuning

Als mantelzorger loopt u risico om overbelast te raken. Speciaal voor mantelzorgers organiseert Lelie zorggroep daarom bijeenkomsten rondom thema's die de mantelzorg aangaan. Ook ondersteunen wij overbelaste mantelzorgers. Hiernaast vindt u onze diverse vormen van ondersteuning nader toegelicht.

Mantelzorgondersteuning van de gemeente Rotterdam

Wist u dat de gemeente Rotterdam mantelzorgers tegemoet komt? Een mooi voorbeeld is het OV-tegoed voor mantelzorgers. Als mantelzorger kunt u gratis de Rotterdampas aanvragen en krijgt u jaarlijks een OV-tegoed van 25 euro. Lees meer over de actie en overige mantelzorgondersteuning op de speciale webpagina voor mantelzorgers van de gemeente Rotterdam.

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.