Wonen met verpleging of verzorging

pniel huiskamer

Wonen met verpleging of verzorging

Als zelfstandig thuis wonen niet meer mogelijk is, kunt u terecht in de verpleeg- of verzorgingshuizen van Lelie zorggroep. Wij streven ernaar dat u zich thuis voelt door in te spelen op uw individuele wensen en behoeften en dat u als bewoner zoveel mogelijk kunt leven zoals u dat gewend was. 

Wonen met verzorging

Kunt u nog redelijk veel zelf, dan vindt u bij ons een veilig en gezellig nieuw thuis. In uw eigen appartement met keuken, douche en toilet, ingericht met uw eigen meubels, krijgt u de hulp en begeleiding die nodig is. Van huishoudelijke hulp en de warme maaltijd aan huis tot hulp bij het wassen en aankleden. Dankzij de alarminstallatie in uw appartement kunt u dag en nacht hulp inroepen als u iemand nodig heeft. Een geruststellend idee. In onze huizen heeft u altijd aanspraak en kunt u, als u wilt, de gezelligheid opzoeken. Ieder huis heeft een sfeervol restaurant waar u samen met andere bewoners kunt eten of koffiedrinken. Ook worden er tal van activiteiten georganiseerd.

Wonen met verzorging kan in onze locatie Atrium.

Wonen met verpleging

In onze verpleeghuizen krijgt u specialistische behandeling en verpleging, afgestemd op uw individuele behoeften, wensen en mogelijkheden. U heeft een eigen kamer. Deze kunt u naar eigen smaak inrichten. Per afdeling is er een gezamenlijke huiskamer. Hier kunt u, als u dit wilt, samen met andere bewoners eten en meedoen aan activiteiten.

Wonen met verpleging kan in onze locaties De BurchtPniël, SiloamSlingedael (korsakov-zorg), Riederborgh.

Kleinschalige verpleeghuiszorg

Kleinschalige verpleeghuiszorg is een vorm van wonen met verpleging. Kenmerkend voor kleinschalige verpleeghuiszorg zijn huiselijkheid en gezelligheid. U woont in een kleine groep van zes tot negen bewoners met een vast team medewerkers voor de zorg en begeleiding. U heeft een eigen kamer met badkamer, toilet en soms ook keuken. Per groep is er een gezamenlijke woonkamer, een levendige plek waar altijd iets te doen is.

Dagbesteding

Samen met de medewerkers bepaalt u uw dagritme. Als u wilt, kunt u helpen met bijvoorbeeld de afwas, tafel dekken, de was opvouwen of aardappels schillen. Natuurlijk is er ook gelegenheid om samen een spelletje te doen of de krant door te nemen. Uiteraard kunt u zich altijd terugtrekken in uw eigen kamer.

Kleinschalige verpleeghuiszorg vindt u in onze locaties Oranjehof, Slingedael, Tiendhove, en Westerstein.

Indicatie en kosten

Indicatie

U heeft een indicatie nodig van het Centrum indicatiestelling zorg (Ciz). Soms kunt u met een andere indicatie ook bij ons komen wonen. Het zorgadviesbureau kan u hierover informeren.  Met een indicatie voor verblijf, wordt wonen in een verpleeghuis betaald vanuit de Wet langdurige zorg. De overheid vergoedt een groot deel, daarnaast betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent de hoogte hiervan. U vraagt de indicatie aan bij het Ciz.

Meer informatie

Op onze locaties bieden we ook aanvullende diensten zoals het wassen van kleding, televisie-aansluiting etc. Kijk op de site van de betreffende locatie welke diensten we bieden en welke kosten hieraan zijn verbonden.

Contactgegevens

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met onze zorgadviseurs? Neem dan telefonisch contact op via (010) 27 26 430 of stuur een e-mail naar zorgadviesbureauwzw@leliezorggroep.nl. Wij nemen binnen drie werkdagen contact met u op. Wilt u weten of u direct bij ons terecht kunt? Bekijk dan onze actuele wachtlijst.

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.