Bewegingsagogiek

Bewegingsagogiek 2

Bewegingsagogiek

Door beweging kunnen we meer uit het leven halen. Onze bewegingsagogen zetten motiverende oefeningen in om cliënten in beweging te brengen en hen te begeleiden bij hulpvragen op het gebied van leefstijl. Ze zetten bewegen, in al haar uitingsvormen, in als medium om leefstijldoelstellingen te behalen. Dit kan individueel, maar ook in groepsverband.

Hoe wij te werk gaan

De bewegingsagogen werken volgens het 4 O’s-model (ontdekken, ondervinden, ontplooien en onderhouden). We starten met ontdekken: tijdens de intake bespreken behandelaar en cliënt de leefstijlfactoren. Wij hebben het dan over de ‘bravo’s’ van leefstijl, ofwel Bewegen, Roken, Aanpassingsvermogen, Voeding en Ontspanning. Aan de hand van de ‘bravo’s’ worden persoonlijke doelstellingen geformuleerd. Vervolgens schrijven we samen met de cliënt een plan en ondervinden we wat voor effecten dit heeft. Als de behandeling succesvol is, gaan we verder met ontplooien en staat gedragsverandering centraal. Zodra de doelstelling bereikt wordt gaan we door met het onderhouden van de resultaten. Dit doen we door langdurige begeleiding in de vorm van wekelijkse sport- en beweegbijeenkomsten.

“Het streven van bewegingsagogiek is dat alle mensen altijd mee kunnen blijven doen. Die toegankelijkheid maakt deze behandeling heel mooi!” - Bewegingsagoog

Specialisaties

Onze bewegingsagogen zijn gespecialiseerd in:

  • Leefstijl coaching
  • Primaire activering
  • Bewegingsactivering
  • Bewegingsrecreatie
  • Bewegingseducatie
  • Aangepaste sporten

Contact

Bewegingsagogie bieden wij alleen aan voor de bewoners van onze verpleeghuizen. Woont u in één van onze huizen? Dan kunt u vragen naar de bewegingsagoog die aan uw afdeling is verbonden.

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.