Logopedie

logo

Logopedie

Ervaart u problemen met slikken, spreken, taal, stem of gehoor? Bijvoorbeeld door het ouder worden of door aandoeningen zoals dementie, MS, het syndroom van Korsakov of een beroerte? Onze logopedisten helpen u graag verder. Op onze locaties en soms ook thuis.

Het is belangrijk dat u in het dagelijks leven goed kunt communiceren, eten en drinken. Gaat dat niet (langer)? De logopedist bekijkt samen met u hoe communicatie- en slikproblemen voorkomen, beperkt of verholpen kunnen worden.

Hoe wij te werk gaan

De logopedist kijkt samen met u naar de ernst van uw klachten en de hinder die u in het dagelijkse leven ondervindt. Daarna volgen onderzoek, advies en behandeling, waarbij ook mantelzorgers betrokken worden. Zo nodig adviseert de logopedist bij het aanmeten van ondersteunende communicatiehulpmiddelen, aanpassingen van eet-/drinkgerei of de dikte van eten en drinken.

Specialisaties

Naast reguliere logopedie bieden wij afasietherapie. Dat is logopedische therapie voor afasie, een taalstoornis. 

Kosten en verwijzing

Wet langdurige zorg

Bent u met een indicatie opgenomen op één van de afdelingen van onze huizen? Dan is logopedie bij uw behandeling. die wordt bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), inbegrepen.

Basisverzekering

Woont u thuis of in het serviceflatgedeelte van één van onze huizen? Logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Heeft u uw eigen risico nog niet verbruikt? Dan wordt dat eerst in rekening gebracht. Informeer ernaar bij uw zorgverzekeraar. Meer informatie over onze tarieven vindt u in onze tarievenlijst.

Logopedie thuis

Is het vanwege uw gezondheid moeilijk om bij ons te komen? Dan kunnen wij met een verwijzing ook bij u aan huis komen. Logopedie thuis is mogelijk vanuit onze locaties De Burcht, Pniël, Atrium, Siloam, Westerstein, Slingedael, Tussendael en Oranjehof.

Contactgegevens

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met onze logopedisten? U kunt ons bellen via 0900-22 44 777 of een e-mail sturen naar logopedie@leliezorggroep.nl. Wij nemen binnen een week contact met u op. Doorgaans kunt u nog dezelfde week of de week erna bij één van onze logopedisten terecht.

Zoek via onderstaande kaart naar een logopedist bij u in de buurt.

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.