Dementiezorg

oranjehof client

Dementiezorg

Ondanks de hulp van familie en vrienden kan toch het moment aanbreken dat de verzorging voor iemand met dementie thuis niet meer mogelijk is. Daarom heeft Lelie zorggroep op meerdere locaties verpleeghuisplaatsen en kleinschalige woonvormen waar we mensen met dementie liefdevol verzorgen.

Problemen met het geheugen beginnen vaak met kleine veranderingen. Mensen vergeten bijvoorbeeld welke boodschappen gehaald moeten worden of kunnen spullen in huis niet terugvinden. Soms worden belangrijke gedenkdagen vergeten of hebben mensen moeite met het vinden van de weg naar huis. Ook kunnen veranderingen in gedrag voorkomen. Iemand reageert bijvoorbeeld achterdochtig, wordt sneller boos of is vaak somber gestemd. 

Werkwijze en waar

Casemanager

Vanaf het vermoeden van dementie kunt u een beroep doen op de casemanager dementie van Lelie zorggroep. De casemanager helpt u bij vragen over hoe u om kunt gaan met dementie bij uw verwant. 

Onze verpleeghuizen

Zodra opname in een verpleeghuis noodzakelijk is, kunt u terecht in een van onze verpleeghuizen. Dementiezorg wordt geboden in De Burcht, Oranjehof, Pniël, Siloam, Slingedael, Tiendhove en WestersteinRiederborgh. Lees meer informatie over wonen in onze verpleeghuizen.

Indicatie en kosten

Wet langdurige zorg

U heeft een indicatie nodig van het Centrum indicatiestelling zorg (Ciz) en ook een artikel 21 van de Wzd (Wet zorg en dwang). Soms kunt u met een andere indicatie ook bij ons komen wonen. Onze zorgadviseurs kunnen u hierover informeren.

Aanvullende diensten

Met een indicatie voor verblijf wordt wonen in een verpleeghuis betaald vanuit de Wet langdurige zorg. De overheid vergoedt een groot deel; daarnaast betaalt u zelf een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent de hoogte hiervan.

Op onze locaties bieden we aanvullende diensten aan, zoals het wassen van kleding, televisie-aansluiting etc. Kijk op de site van de betreffende locatie welke diensten we aanbieden en welke kosten hieraan zijn verbonden.

Contactgegevens

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met onze zorgadviseurs? Neem dan telefonisch contact op via (010) 27 26 430 (op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur) of stuur een e-mail naar zorgadviesbureauwzw@leliezorggroep.nl. Wij nemen binnen drie werkdagen contact met u op.

Wilt u weten of u direct bij ons terecht kunt? Bekijk dan onze actuele wachtlijst.

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.