Psychologische hulp

Dieren

Psychologische hulp

De psychologen van Tussendael zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met dementie en/of (een verleden van) alcoholproblematiek en de aandoeningen die daarvan het gevolg kunnen zijn. Zoals het syndroom van Korsakov.

Onze psychologen houden zich bezig met diagnostiek, onder andere door het afnemen van neuro-psychologisch onderzoek, en geven begeleiding, advies en voorlichting. Ze kunnen ook helpen bij psychische problemen, zoals een depressie, verwerkingsmoeilijkheden of ten gevolge van het ouder worden.

Hoe wij te werk gaan

De psycholoog bekijkt samen met u hoe u het beste geholpen kunt worden. Tijdens de behandeling kan de psycholoog gebruik maken van verschillende therapievormen. Bij geheugenproblemen kan de psycholoog onderzoek doen naar de oorzaak en ernst en tips geven.

Kosten

Wij bieden alleen psychologische hulp aan mensen die in Tussendael wonen. Voor mensen met korsakov die thuis wonen, hebben wij een ander hulpaanbod.

Wet Langdurige Zorg

Als u met een indicatie in Tussendael opgenomen bent, is psychologische hulp bij uw behandeling, die wordt bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), inbegrepen.

Contactgegevens

In Tussendael kunt u vragen naar de psycholoog die aan uw afdeling is verbonden. Deze neemt dan zo spoedig mogelijk (en uiterlijk binnen een week) contact met u op.

Tussendael

Charloisse Lagendijk 951, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 493 87 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.