Dagbehandeling

Dagbehandeling

Dagbehandeling

Heeft u last van de gevolgen van alcoholgebruik en moeite met het invullen van uw dagen? Wij ondersteunen onze cliënten op de dagbehandeling, die speciaal is bedoeld voor mensen die kampen met (een verleden van) alcoholproblematiek en de stoornissen die daarvan het gevolg kunnen zijn. Samen maken we er een goede dag van.

Wij zijn geen verslavingszorginstelling en bemoeien ons dus niet met uw alcoholgebruik thuis. Wel proberen we mensen met alcoholproblematiek te stimuleren tot dagbehandeling en contacten die het alcoholgebruik (kunnen) verminderen. Zo proberen we (verdere) schade aan uw gezondheid zoveel mogelijk te beperken.

Hoe wij te werk gaan

Onze dagbehandeling is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.30 uur. U kunt één of meerdere dagen komen. De dag begint met een kop koffie en het bespreken van het nieuws uit de krant of televisie. Om 10.00 uur start de eerste activiteit. Binnen ons scala aan activiteiten zoeken we voor u naar een daginvulling die u helpt om zoveel mogelijk vaardigheden te behouden en zo mogelijk te verbeteren.

Voorbeelden van activiteiten zijn:

 • Fitness
 • Bingo
 • Spelmiddag
 • Nieuwsgespreksgroep
 • Jaren ’60-gespreksgroep
 • Filmmiddag
 • Themamiddag
 • Bloemschikken
 • Wandelen
 • Werken in de tuin
 • Creatieve bezigheden zoals kaarten maken, haken enz.
 • Spellen spelen op een braintrainer
 • Computeren

U kunt ook in onze arbeidsmatige dagbesteding aan de slag waar we kaarsen maken, houtbewerken, verven, wasgoed sorteren, cake en koekjes bakken en productiewerk verrichten.

Elke dag eten we samen een maaltijd. Na afloop wordt er gezamenlijk opgeruimd en afgewassen.

Bij de dagbehandeling zijn verschillende professionals betrokken. Denk aan de activiteitenbegeleider, de eerst verantwoordelijk verzorgende, de (huis)arts, de medewerkers van ons team Korsakov Begeleiding Thuis, de teamleider dagbehandeling, de psycholoog, de sociaal-pedagogisch hulpverlener, de fysiotherapeut en de geestelijk verzorger. Zij werken op basis van een zorgplan dat samen met u is opgesteld en elk half jaar met u wordt geëvalueerd. 

Verwijzing en kosten

Voor de dagbehandeling van Slingedael heeft u een verwijzing nodig, bijvoorbeeld van uw huisarts, en een indicatie van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Als het CIZ van mening is dat u in aanmerking komt voor zorg, geven zij een indicatie af met de functie ‘groepsbeleiding’. Als u zelfstandig woont, dient bovendien een indicatie ‘vervoer’ afgegeven te zijn. Ook wanneer u in het verleden opgenomen bent in Slingedael, kunt u gebruikmaken van onze dagbehandeling.

Wet Langdurige Zorg

De kosten worden vrijwel geheel gedekt door de Wet langdurige zorg (Wlz), mits u over een juiste indicatie beschikt. Een inkomensafhankelijke eigen bijdrage wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Op de website van het CAK kunt u berekenen wat u ongeveer gaat betalen.

Contactgegevens

Wilt u meer weten over onze dagbehandeling of hulp bij het aanvragen van een indicatie? Neem dan contact op met onze zorgadviseurs via (010) 272 64 30 (bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur) of stuur een e-mail naar zorgadviesbureauwzw@leliezorggroep.nl. Wij nemen binnen drie werkdagen contact met u op.

Slingedael - locatie Slinge

Slinge 901, 3086 EZ, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.