Ergotherapie

Ergotherapie

Ergotherapie

Als onze bewoners problemen ervaren bij het wassen, aankleden, eten, een uitstapje maken, werken of sporten, zoeken onze ergotherapeuten met hen naar een oplossing. Zo kan de cliënt weer doen wat hij leuk of belangrijk vindt om te doen. De ergotherapeut biedt gespecialiseerde behandeling, begeleiding en advies aan mensen met het syndroom van Korsakov.

Onze ergotherapeuten richten zich niet op de beperking, maar op de praktische gevolgen die deze met zich meebrengt bij de dagelijkse handelingen. Als een cliënt een hand moeilijk kan gebruiken, dan oefent de ergotherapeut samen met hem/haar om handelingen met één hand te kunnen doen. Of als een cliënt geen lange afstanden meer kan afleggen, dan kijkt de ergotherapeut of een scootmobiel een oplossing kan bieden.

Hoe wij te werk gaan

Tijdens het eerste bezoek bespreekt de ergotherapeut met de cliënt tegen welke problemen hij/zij aanloopt. Samen maken ze een persoonlijk plan waarin de doelen en de stappen om deze te bereiken worden beschreven.

Daarnaast geeft de ergotherapeut ook advies, bijvoorbeeld over handige hulpmiddelen die behandelingen makkelijker maken, zoals een bedbeugel, trippelstoel, aangepast servies of bestek of een kousenaantrekker. Als de ergotherapeut een hulpmiddel of aanpassing adviseert, krijgt de cliënt hulp bij het aanschaffen of aanvragen hiervan via de gemeente, zorgkantoor of zorgverzekeraar. Er kan ook een behandeltraject gestart worden. Hierbij wordt in meerdere sessies toegewerkt naar een zo'n hoog mogelijk niveau van zelfstandigheid.

“Het is mooi om samen met mensen te werken aan een gezamenlijk doel. Samen vergroot je de zelfstandigheid op een creatieve en cliëntgerichte manier. Daarnaast kun je met praktische tips resultaten bereiken die het leven van de bewoners makkelijker maken.” - Tim Hengeveld, ergotherapeut

Indicatie en kosten

Wij bieden alleen ergotherapie aan mensen die in Slingedael wonen. Ergotherapie is dan inbegrepen bij de behandeling en wordt bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Contactgegevens

In Slingedael kunt u vragen naar de ergotherapeut die aan uw afdeling is verbonden. Deze neemt dan zo spoedig mogelijk (en uiterlijk binnen een week) contact met u op.

Slingedael

Slinge 901, 3086 EZ, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.