Psychologische hulp

Psychologische hulp

Psychologische hulp

De psychologen van Slingedael zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met (een verleden van) alcoholproblematiek en de aandoeningen die daarvan het gevolg kunnen zijn. Zoals het syndroom van Korsakov.

Onze psychologen houden zich bezig met diagnostiek, onder andere door het afnemen van neuro-psychologisch onderzoek, en geven begeleiding, advies en voorlichting. Ze kunnen ook helpen bij psychische problemen, zoals een depressie of verwerkingsmoeilijkheden.

Hoe wij te werk gaan

De psycholoog bekijkt samen met u hoe u het beste geholpen kunt worden. Tijdens de behandeling kan de psycholoog gebruik maken van verschillende therapie- en leervormen. Eén van de methodes die in Slingedael worden toegepast, is foutloos leren. Daarmee leert u bijvoorbeeld om (weer) zelf een wasmachine te bedienen en koffie te zetten. Dat is belangrijk voor het leiden van een zo gewoon mogelijk leven. Net als thuis.  Bij geheugenproblemen kan de psycholoog onderzoek doen naar de oorzaak en ernst en tips geven.

Kosten

Wij bieden alleen psychologische hulp aan mensen die in Korsakovcentrum Slingedael wonen. Voor de thuissituatie bieden wij begeleiding en advies bij korsakov.

Wet Langdurige Zorg

Als u met een indicatie in Slingedael opgenomen bent, is psychologische hulp bij uw behandeling, die wordt bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), inbegrepen.

Contactgegevens

In Slingedael kunt u vragen naar de psycholoog die aan uw afdeling is verbonden. Deze neemt dan zo spoedig mogelijk (en uiterlijk binnen een week) contact met u op.

Slingedael - locatie Slinge

Slinge 901, 3086 EZ, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.