Psychologische hulp

Psychologische hulp

Psychologische hulp

De psychologen van Slingedael zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met (een verleden van) alcoholproblematiek en de aandoeningen die daarvan het gevolg kunnen zijn. Onze psychologen richten zich op diagnostiek, begeleiding, behandeling, advies en voorlichting in het kader van cognitieve-, psychische- en gedragsproblemen. Daarnaast nemen wij neuropsychologisch onderzoek af bij de cliënt, wat zich richt op het in kaart brengen van het cognitieve functioneren.

Hoe wij te werk gaan

Het bieden van begeleiding, behandeling, advies en voorlichting kent verschillende vormen. Doorgaans biedt een (GZ-) psycholoog op individueel niveau begeleiding bij bijvoorbeeld een depressie of bij verwerkingsmoeilijkheden. Door de cognitieve stoornissen die het syndroom van Korsakov kenmerken, bereikt persoonlijk therapeutisch contact niet altijd het gewenste effect. Daarom wordt er ook ingezet op het veranderen van de omgeving van de cliënt (mediatieve behandeling). In deze behandeling wordt het team getracht de omgeving van de cliënt te veranderen. Een veel gebruikte methode is foutloos leren, wat ten goede komt aan de zelfstandigheid. Hierbij wordt een vaardigheid (opnieuw) aangeleerd, bijvoorbeeld een wasmachine bedienen of het zetten van koffie.

"Wij gaan op zoek naar de juiste, gewenste begeleiding om de kwaliteit van leven te verbeteren.” - Psycholoog

Kosten

Wij bieden alleen psychologische hulp aan mensen die in Slingedael wonen. Psychologische hulp is dan inbegrepen bij de behandeling en wordt bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Voor de thuissituatie bieden wij begeleiding en advies bij Korsakov.

Contactgegevens

In Slingedael kunt u vragen naar de psycholoog die aan uw afdeling is verbonden. Deze neemt dan zo spoedig mogelijk (en uiterlijk binnen een week) contact met u op.

Slingedael

Slinge 901, 3086 EZ, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.