Dagbesteding

Dagbesteding

Dagbesteding

Bewoners kunnen deelnemen aan verschillende vormen van arbeidsmatige dagbesteding. Zo vullen ze hun dagen op een nuttige, plezierige manier en bovendien leidt het tot sociale contacten, maatschappelijke betrokkenheid en een positieve invloed op het gevoel van eigenwaarde.

Dankzij het programma 'Bewoners werken’ kunnen bewoners werkzaamheden verrichten die afgestemd zijn op hun behoeften en interesses. Zo krijgen ze eigen regie en kunnen ze een bijdrage leveren aan de maatschappij. Slingedael heeft een eigen arbeidsmatige dagbesteding (AMD) die officiele opdrachten krijgt en door cliënten gemaakte spullen verkoopt. Daarnaast kunnen de bewoners werkzaamheden buitenshuis doen, zoals bij de kringloopwinkel, SDW maar ook in huis met bijvoorbeeld het onderhoud van de tuin en patio’s.

Arbeidsmatige dagbesteding 

De arbeidsmatige dagbesteding van Slingedael (AMD) is gevestigd op locatie CLD 951. Hier kunnen bewoners verschillende werkzaamheden doen, zoals houtbewerken, kaarsen maken, taarten maken, auto’s wassen, sorteerwerk en naai- en verstelwerk. Ook het inpakken van pakketten en klaarmaken van verzendingen behoort tot de mogelijkheden. Er worden zelfs producten voor verkoop gemaakt, zoals kerstpakketten en geschenken.

Bij de verdeling van het werk kijken de medewerkers van de AMD naar een goede groepssamenstellingen en passend werk voor iedere bewoners.

Creatieve counseling

Onze bewoners kunnen ook creatieve counseling krijgen. Door creatief bezig te zijn kan een therapeut hen helpen actief en betrokken te blijven bij zichzelf en de omgeving. Hierbij staan eigen keuzes, interesses en behoeften centraal. De beeldende therapie richt zich op het terugvinden van de eigen regie door het maken van bepaalde keuzes. Door het beluisteren van een (bekend) muziekstuk kunnen er emoties en bepaalde herinneringen opgeroepen worden. Deze ervaringen vergroten het zelfvertrouwen en het gevoel van autonomie. De bewoners ervaren plezier en krijgen de bevestiging dat ze iets kunnen leren, wat belangrijke aspecten zijn voor het welzijn en de zingeving.

Slingedael - locatie Slinge

Slinge 901, 3086 EZ, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.