Zorg in Slingedael

Zorg in Slingedael

Zorg in Slingedael

Slingedael biedt cliënten met het syndroom van Korsakov zorg, behandeling en begeleiding op een veilige, vertrouwde plek. De bewoners hebben een gestructureerde dagplanning waarin ze behandeling krijgen, werken op de arbeidsmatige dagbesteding en deelnemen aan activiteiten. Onze medewerkers werken vanuit een empathisch-directieve benadering, wat betekent dat ze zich aansluiten bij de belevingswereld en achtergrond van de cliënt en invoelende, sturende aanwijzingen geven. We bieden onze zorg op twee locaties in Rotterdam-Zuid.

Locatie Slinge

Op locatie Slinge wonen ruim honderd cliënten in woongroepen van 7 tot 9 bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer met badkamer. Dit kleinschalig wonen geeft privacy, maar ook mogelijkheden tot ontmoeting en deelnemen aan activiteiten in de woongroep. De woongroepen zijn sfeervol en afgestemd op bepaalde leefstijlen. De bewoners worden verzorgd, behandeld en begeleid vanuit een multidisciplinair team.

Benieuwd hoe locatie Slinge eruit ziet? Bekijk hier een virtuele tour!

Locatie Groene Kruisweg

Op locatie Groene Kruisweg is onze observatie- en screeningsunit gevestigd. Hier worden mensen bij wie een vermoeden van het syndroom van Korsakov is, opgenomen en geobserveerd. In principe blijven cliënten hier 16 tot 18 weken, totdat de diagnose is gesteld en het vervolgtraject helder is. De bewoners verblijven in een eenpersoonskamer, die naar eigen smaak ingericht kan worden. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke huiskamers waar de bewoners eten en meedoen aan activiteiten.

In het verlengde van deze afdeling ligt de Transfer Unit. Op deze instroom-, doorstroom en observatieafdeling vangen we mensen tijdelijk op als er nog geen plaats is op de observatie- en screeningsunit. Daarnaast begeleiden we hier mensen bij een mogelijke terugkeer naar huis. Er is een vast dagprogramma, waarbij wordt gestuurd op vergroten van eigen regie, autonomie en zelfredzaamheid.

Daarnaast bevinden zich op deze locatie nog twee afdelingen die zich richten op bewoners met dubbele problematiek. Naast het syndroom van Korsakov leiden zij aan meerdere cognitieve stoornissen waaronder dementie. Op een aantal van deze woongroepen is een uniek woon-, werk- en leefklimaat gecreëerd door de samenwerking met het Albeda college, in de vorm van een leerwerkplaats.

Meer informatie?

Neem contact op met de opnamecoördinator van Slingedael of vraag naar maatschappelijk werk. 
U kunt ons bereiken op:

T 010 – 293 1555
E slingedael@leliezorggroep.nl

Slingedael

Slinge 901, 3086 EZ, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.