Logopedie

Logopedie

Logopedie

Door (een verleden van) alcoholproblematiek kan het voorkomen dat er bij de cliënt problemen zijn met het slikken, spreken of het gehoor. Onze logopedisten bekijken samen met de cliënt, hoe communicatie en-slikproblemen voorkomen, beperkt of verholpen kunnen worden.

Hoe wij te werk gaan

De logopedist kijkt samen met de cliënt naar de ernst van de klachten en de hinder die de cliënt in het dagelijks leven ondervindt. Daarna volgen onderzoek, advies en behandeling, waarbij eventueel ook mantelzorgers betrokken zijn. Zo nodig adviseert de logopedist bij het aanmeten van ondersteunende communicatiehulpmiddelen, aanpassingen van eet-/drinkgerei of de dikte van het eten.

Verwijzing en kosten

Logopedie is inbegrepen bij de behandeling voor onze bewoners, deze wordt bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Als de cliënt thuis woont is het, met een verwijzing, ook mogelijkheid om logopedie te ontvangen.

Contactgegevens

Wilt u in contact komen met één van onze logopedisten? Bel Slingedael via 010 293 1555 en vraag naar een logopedist. Of mail naar slingedael@leliezorggroep.nl.

Slingedael

Slinge 901, 3086 EZ, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.