Indicatie en kosten

Onze zorg

Indicatie en kosten

U of uw naaste heeft een indicatie nodig om bij ons te kunnen verblijven. Dit kunnen verschillende indicaties zijn, afhankelijk van de gevraagde zorg.

De huisarts of behandelend arts kan u of uw naaste aanmelden bij de opnamecoördinator van Korsakovcentrum Slingedael. Daarvoor is niet per se een diagnose nodig. Ook met een vermoeden van het syndroom van Korsakov of de ziekte van Wernicke kan u bij ons terecht. Wilt u meer weten over het opnameproces? Hier vindt u meer informatie.

Zonder indicatie wordt u of uw naaste eerst opgenomen op onze observatie- en screeningsunit. Deze indicatie wordt betaald vanuit de zorgverzekeraar en heet ‘eerstelijns verblijf (ELV)’. Er is, behalve het eigen risico dat u aan de zorgverzekeraar betaalt, geen eigen bijdrage. Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek vragen wij de indicatie die passend is bij de diagnose aan bij het Centrum voor Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Als de diagnose Korsakov gesteld wordt, kan het advies zijn om in een gespecialiseerd korsakovcentrum te wonen. Met een indicatie voor verblijf wordt wonen in een verpleeghuis betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). De overheid vergoedt een groot deel en daarnaast betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent de hoogte hiervan. U vraagt de indicatie aan bij het CIZ.

Naast de eigen bijdrage aan het CAK vragen we nog een vaste bijdrage van elke cliënt die bij ons verblijft. Dit zijn kosten voor welzijn, verzorging en activiteiten en bedragen ongeveer €22 per maand.

Ook is het mogelijk om, naast ons zorg- en behandelaanbod, gebruik te maken van aanvullende diensten. De hieronder genoemde diensten zijn optioneel:

  • Kleding laten wassen ca. €50 per maand + eenmalige kosten om kleding te labelen ca. €45
  • Kleding labelen, maar zelf wassen eenmalig ca. €45
  • Tv-aansluiting ca. €10 per maand
    Let op: er dient zelf voor een TV gezorgd te worden.


Meer informatie?

Neem contact op met de opnamecoördinator van Slingedael of vraag naar maatschappelijk werk. U kunt ons bereiken op:

T 010 – 293 1555
E slingedael@leliezorggroep.nl

Slingedael

Slinge 901, 3086 EZ, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.