Diëtetiek

Dietetiek

Diëtetiek

De diëtisten in Slingedael zijn gespecialiseerd op het gebied van gezond en lekker eten bij mensen met het syndroom van Korsakov. Een cliënt kan, thuis of in Slingedael, terecht bij de diëtist voor een persoonlijk voedingsadvies of een dieetbehandeling. Samen bespreken cliënt en diëtist hoe verstandige en lekkere keuzes de gezondheid kunnen bevorderen. Het gebruik van de juiste voeding kan ook bijdragen aan een sneller herstel of optimale reactie op een behandeling.

Hoe wij te werk gaan

Om tot een goed advies te komen plannen de diëtist en de cliënt een eerste consult in, waar de persoonlijke hulpvraag besproken wordt. Daarna beoordeelt de diëtist de voedingsinname. Samen met de cliënt kijkt de diëtist naar leefstijl, medicatie, of er sprake is van eventuele klachten en ziektebeelden die van invloed kunnen zijn op het eten en drinken. Vervolgens stellen ze een persoonlijk voedingsadvies op. In de consulten die volgen worden de voortgang en de adviezen besproken.

“Mensen op een positieve manier stimuleren om gezond(er) te leven,
dat is waar we het voor doen!” - Diëtist

Verwijzing en kosten

Binnen Slingedael vindt een diëtetische behandeling alleen plaats na een verwijzing van de behandelend arts. Als een cliënt is opgenomen binnen Slingedael wordt de behandeling bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Mensen die thuis wonen en gebruik willen maken van diëtetiek krijgen drie behandeluren per jaar vergoed. Bij een aanvullende verzekering worden veelal extra uren vergoed. Bij het niet verbruiken van een eigen risico moeten de behandelingen zelf worden betaald. In sommige gevallen hoeft er geen eigen risico betaald worden. Het is raadzaam om te infomeren bij de zorgverzekeraar. Bekijk onze tarievenlijst voor meer informatie.

Contactgegevens

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met één van onze diëtisten? U kunt ons bellen via 06 23 90 04 61 of een e-mail sturen naar diëtetiek@leliezorggroep.nl.

Slingedael

Slinge 901, 3086 EZ, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.