Webinar | Roeline Biemond: 'Verder met Foutloos Leren'

Webinar | Roeline Biemond: 'Verder met Foutloos Leren'

Webinar | Roeline Biemond: 'Verder met Foutloos Leren'

Foutloos Leren is een leermethode waarbij je een vaardigheid opdeelt in kleine stappen, die achter elkaar een soort routine vormen. Deze routine train je vervolgens met de cliënt, zonder dat hij/zij een fout maakt. De aangeleerde routines worden opgeslagen in het procedurele geheugen. Foutloos Leren is door Erik Oudman en Yvonne Rensen al uitgebreid onderzocht, en blijkt goed aan te sluiten bij mensen met het syndroom van Korsakov.

GZ-psycholoog en promovenda Roeline Biemond kwam ooit met het idee van een Foutloos Leren applicatie. Deze app is binnen Amsta inmiddels verder ontwikkeld, in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam en het digitale bureau Arlanet. In een eerder onderzoek naar de 'Foutloos Leren app' is gebleken dat de app net zo goed werkt als de traditionele manier van gebruik van Foutloos Leren (pen en papier).

Goed nieuws dus: van idee naar functioneel product! En een goede reden voor verder onderzoek. Want, zou het voor de mensen met het syndroom van Korsakov een verschil maken als ze een beloning krijgen tijdens het trainen met Foutloos Leren? Maakt een beloning dat mensen sneller of beter leren, of meer gemotiveerd zijn? En wat vindt men eigenlijk van een beloning? Deze vragen zijn onderzocht in een onderzoek bij zestien mensen met het syndroom van Korsakov, woonachtig bij Amsta. Daarnaast zijn er ook lange termijn metingen gedaan. Blijft de aangeleerde vaardigheid of routine na 3, 6 en 12 maanden nog bewaard in het procedurele geheugen? Kunnen mensen na langere tijd de vaardigheid nog uitvoeren zoals aangeleerd? In haar webinar vertelt Roeline meer over de magie van Foutloos Leren, de beleving van deelnemende mensen met het syndroom van Korsakov en de resultaten uit het onderzoek!

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.