Welzijn

Activiteiten en gezelligheid

Welzijn

Het welzijn voor de cliënten staat voorop binnen Slingedael. Naast de woongroepen, waar persoonlijke aandacht en een huiselijke omgeving centraal staan, zijn er meer mogelijkheden voor cliënten om elkaar te ontmoeten. Zo is er bijvoorbeeld een uitgebreid aanbod van verenigingsleven dat ieder jaar opnieuw afgestemd wordt op de wensen en behoeften van cliënten.

Huiskamers

De huiskamer van elke woongroep is de veilige, sfeervolle plek waar de bewoners veel tijd doorbrengen. Hier wordt gezamenlijk gegeten, een gespreksgroep gestart of een spelletje gespeeld. Op de woongroepen zijn coördinerende woonbegeleiders aanwezig die de bewoners goed kennen en persoonsgericht werken. Dat betekent dat ze de bewoners stimuleren om zelf te kiezen wat ze graag willen doen. Zo ervaart iedereen een zinvolle dagbesteding, wat het welbevinden en de zelfredzaamheid vergroot.

Ontmoetingsruimtes

Op beide locaties is een centrale ontmoetingsruimte ingericht. Hier ontmoeten bewoners elkaar of hun bezoek, onder het genot van een bijvoorbeeld kop koffie en een potje biljart. Daarnaast is het mogelijk om kleding, levensmiddelen of hobbymateriaal te kopen in één van de huiswinkels. In de zonnige tuin en patio’s kan in de zomer heerlijk buiten gezeten of gewandeld worden.

Activiteiten en verenigingsleven 

Het brede aanbod aan activiteiten zorgt altijd voor gezellige reuring op de locaties van Slingedael. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals een strandwandeling, een dag naar Blijdorp of bioscoop- of museumbezoek.

Dankzij het veelzijdige verenigingsleven is er voor elke bewoner wat wils! Denk hierbij aan bewegen op muziek, vissen, schilderen, creatief bezig zijn, bingo of zwemmen. Deze verenigingsactiviteiten komen wekelijks terug op een vast moment.

Bovendien organiseren we maandelijks een gezellige themadag en wordt er jaarlijks aandacht besteed aan de feestdagen met de daarbij behorende activiteiten zoals een kerst- of paasbrunch of viering. Regelmatig staat er een gezellige avond op het programma, vaak komt er dan een artiest optreden. Naar hartelust zingen en dansen de bewoners mee met de muziek!

Slingedael

Slinge 901, 3086 EZ, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.