Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie

De fysiotherapeuten van Slingedael zijn gespecialiseerd om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Naast het bieden van fysiotherapie dragen de therapeuten bij aan wetenschappelijke onderzoeken ten bate van een betere behandeling voor mensen met het syndroom van Korsakov.

Tijdens de fysiotherapie trainen de cliënten individueel of in groepsverband met behulp van fitnessapparatuur of oefenmateriaal. Daarnaast besteden de therapeuten aandacht aan goed schoeisel, het opmeten van steunkousen, transfers en passende hulpmiddelen. Aan het bewegingsapparaat bieden we therapie bij (pijn)klachten. Door middel van muziek, persoonlijk contact en een routefilm ervaren cliënten plezier in het bewegen.

Hoe wij te werk gaan

Allereerst start de behandeling met een onderzoek waarbij we eventuele hulpmiddelen aanreiken. Daarna wordt er, samen met de cliënt, een oefenprogramma opgesteld. Na het zien van resultaat, passen we het individuele programma aan. Deze behandelingen stemmen we af met de cliënt en andere behandelaren binnen het multidisciplinaire team. Cliënten met een sterk verminderende conditie en mobiliteit moeten eerst herstellen en revalideren.

“Het geeft ons voldoening om cliënten te ondersteunen in de
zelfredzaamheid en eigenwaarde.”
- Fysiotherapeut

Kosten en verwijzing

Er is fysiotherapie beschikbaar voor zowel de bewoners van Slingedael als voor cliënten van de dagbehandeling. Bij een opname van een cliënt wordt de behandeling bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Contactgegevens

Wilt u in contact komen met één van onze fysiotherapeuten? Bel Slingedael via 010 293 1555 en vraag naar een fysiotherapeut. Of mail naar fysiotherapieslingedael@leliezorggroep.nl.

Slingedael

Slinge 901, 3086 EZ, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.