Webinar: over de inrichting van palliatieve zorg (met behulp van het SigMa-project)

Webinar: over de inrichting van palliatieve zorg (met behulp van het SigMa-project)

Webinar: over de inrichting van palliatieve zorg (met behulp van het SigMa-project)

Er is steeds meer aandacht voor palliatieve zorg. Dit is belangrijk, omdat trendanalyses laten zien dat de vraag hiernaar de komende jaren flink zal stijgen. Palliatieve zorg is complexe zorg en vraagt om specialistische kennis en vaardigheden. In een webinar op woensdag 24 mei vertellen palliatief consulenten Leanne van der Grond en Mariëlle Mastenbroek meer over hoe Korsakov Expertisecentrum Slingedael de palliatieve zorg inricht, onder andere met behulp van het SigMa-project.

Een belangrijk onderdeel van palliatieve zorg is het tijdig signaleren van achteruitgang bij cliënten en het markeren van de betreffende fase. Wat hierbij helpt is het SigMa-project vanuit ZonMw, waarin Slingedael participeert. Het SigMa-project helpt zorgmedewerkers de signalen methodisch te verwerken door middel van de inzet van meetinstrumenten.

Daarnaast hebben we binnen Slingedael nog meer acties ingezet om de kwaliteit van zorg te vergroten. Er worden scholingen aangeboden, aandachtsvelders palliatieve zorg opgeleid en er is een lokaal expertiseteam palliatieve zorg opgezet. Alles om ervoor te zorgen dat de cliënten de best mogelijke zorg ontvangen in de laatste fase van hun leven.

  • Woensdag 24 mei
  • 14.30 - 15.30 uur
  • Het webinar kan achteraf hier worden teruggekeken.

 

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.