Symposium over muziek en beweging bij Korsakov en andere hersenaandoeningen

Symposium over muziek en beweging bij Korsakov en andere hersenaandoeningen

Symposium over muziek en beweging bij Korsakov en andere hersenaandoeningen

Op woensdag 26 juni 2019 vindt het symposium 'Rock your brains' plaats. Het symposium wordt georganiseerd door Korsakovcentrum Slingedael, onderdeel van Lelie zorggroep, en het Korsakov Kenniscentrum.

Centraal staan de werking en invloed van muziek in en op ons brein, speciaal bij mensen met hersenaandoeningen zoals het syndroom van Korsakov. ’s Ochtends kunt u luisteren naar boeiende lezingen, ’s middags volgt u workshops naar keuze. Ook zijn er posterpresentaties.

Sprekers en dagvoorzitter
Sprekers zijn dr. Rebecca Schaefer, hoofd van het Music, Brain, Health & Technology lab en universitair docent Gezondheids- en Klinische Neuropsychologie (Universiteit Leiden), dr. Martine van Zandvoort, specialist Klinische Neuropsychologie en universitair hoofddocent (Universiteit Utrecht), dr. Cyrille Ferrier, neuroloog (UMC Utrecht) en dr. Jan Wijnia, specialist ouderenzorg (Korsakovcentrum Slingedael). Dagvoorzitter is prof. dr. Albert Postma, hoogleraar Klinische Neuropsychologie (Universiteit Utrecht) en hoofd van het Memory & Space Lab. Albert Postma is tevens verbonden aan Korsakovcentrum Slingedael (Topcare) als hoofd van de onderzoekscommissie.

In de middag worden drie workshops aangeboden. U hoeft geen keuze te maken; u krijgt de gelegenheid om alle workshops te volgen. Andrea Liebrand, neurologisch muziektherapeute, heeft veel ervaring in het werken met mensen met Korsakov. Andrea gaat samen met Jenna Garcia, derdejaars muziektherapiestudent, in hun workshop aan de slag met muziek. De tweede workshop wordt gegeven door Mathilde Akse, muziektherapeut en onderzoeker voor zorginstelling Aafje in Rotterdam, en Tijs de Boer, muziektherapeut bij Lelie zorggroep en Hartekamp groep. Mathilde en Tijs stellen tijdens hun workshop de cliënt centraal. De laatste workshop zal gegeven worden door Martien van Oosterom, muzikant en muziektherapeut.

Voor wie
Het symposium is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig of persoonlijk geïnteresseerd is in het syndroom van Korsakov. Kennisdeling staat voorop. Accreditatie wordt aangevraagd.

Programma
09.00 – 09.15 uur  Inloop
09.15 – 09.20 uur  Ontvangst door Joost Zielstra, bestuurder Lelie zorggroep
09.20 – 09.30 uur  Welkom door Albert Postma
09.30 – 10.15 uur  Rebecca Schaefer: 'Muziek in het brein: van onderzoek tot therapie'

10.15 - 10.45 uur  Pauze

10.45 - 11.30 uur  Jan Wijnia: 'Music bij heart en cerebellaire cognitie bij mensen met het syndroom van Korsakov'
11.30 - 12.15 uur  Martine van Zandvoort en Cyrille Ferrier (titel volgt)

12.15 – 13.15 uur  Lunch    

13.15 – 14.15 uur  Workshop met 15 minuten wisseltijd
14.15 – 15.15 uur  Workshop met 15 minuten wisseltijd
15.15 – 16.00 uur  Workshop

16.00 – 16.15 uur Plenaire afsluiting

Tijdens de pauze, lunch en workshopwissel kunt u de posterpresentaties bezoeken. Mocht u interesse hebben om met uw poster deel te nemen aan de posterpresentatie, dan kunt u contact opnemen via info@korsakovkenniscentrum.nl. U ontvangt dan gratis deelname.

Kosten
€ 100 voor leden van het Korsakov Kenniscentrum, € 200 voor niet-leden en € 50 voor studenten. Onder gebruikmaking van de onderwijsvrijstelling is geen omzetbelasting verschuldigd.

Locatie
Van der Valk Hotel Ridderkerk
Krommeweg 1
2988 CB Ridderkerk

Van der Valk Hotel Ridderkerk is gelegen aan de A15, dichtbij Rotterdam. Bij het hotel is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden: www.korsakovkenniscentrum.nl/activiteitenagenda. Let op: studenten melden zich aan via info@korsakovcentrum.nl.

U vindt alle informatie ook in de uitnodiging.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.