Een geslaagde visitatie voor Slingedael

Een geslaagde visitatie voor Slingedael

Een geslaagde visitatie voor Slingedael

1

Op woensdag 2 februari ontvingen we de visitatiecommissie, die beoordeelt of Slingedael voldoet aan alle criteria om een Doelgroep Expertisecentrum (DEC) te worden. We kijken terug op een inspirerende en geslaagde dag. De auditoren waren vol lof over de ontwikkeling die Slingedael heeft doorgemaakt. De reacties waren erg positief, en nu zijn we in afwachting van de uitslag.

De dag was opgedeeld in verschillende tijdvakken, waarin de commissie sprak met het management, medewerkers en de bewonersraad. Hierin klonk steeds hetzelfde door: het enthousiasme voor Slingedael, de enorme ontwikkeling die we hebben doorgemaakt en de toewijding aan de bewoners. Projectleider Expertisecentrum Ariën van der Lugt is positief: “Het was een hele mooie dag, waarin we hebben kunnen laten zien dat we DEC-waardig zijn.”

Cliënten centraal

De ontwikkeling is onder andere terug te zien in de nauwe samenwerking met de cliëntenraad. "Slingedael heeft de transitie gemaakt van zorg naar welzijn", aldus Kees van Pelt, vertegenwoordiger van de centrale cliëntenraad. "In de zorg voor de bewoners staan de persoonlijke wensen en behoeften echt voorop." Persoonsgerichte zorg is één van de belangrijkste thema's in de ontwikkeling naar een Doelgroep Expertisecentrum, en daarom is het fijn dat dit ook zo ervaren wordt. Ook over het veelzijdige en bruisende verenigingsleven is de cliëntenraad erg positief.

Ontwikkeling

In de afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om ons korsakovcentrum naar een hoger level te tillen, en daarmee te voldoen aan de criteria van een Doelgroep Expertisecentrum. Op alle facetten van de organisatie hebben we ontwikkeling doorgemaakt. Voorbeelden zijn een cultuur van deskundigheidsbevordering en expertiseontwikkeling, een competentiescan op individueel en teamniveau, de rol van de vaktherapeuten en de beschikbaarheid voor en betrokkenheid van huisartsen en ziekenhuizen. Zo zijn we gegroeid tot een kartrekker van Korsakov-zorg in Nederland en kunnen we, in het netwerk met andere Korsakov Expertisecentra, een verschil maken voor onze unieke en kwetsbare doelgroep.

Wanneer medewerkers met de visitatiecommissie spraken, stelden ze zichzelf voor en vertelden ze wat ze zo mooi vinden aan Slingedael. De antwoorden zijn te zien in de onderstaande wordcloud.

 

Reacties

11-02-2022 om 6:51

Trots om te mogen werken in Slingedael. Trots op alle medewerkers.

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.