Specialistische wondzorg

wondzorg

Specialistische wondzorg

Na een val, een chirurgische ingreep of ten gevolge van vaatproblemen kan er een wond ontstaan. Meestal geneest een wond met de juiste zorg vrij snel. Indien dat niet het geval is en u niet in staat bent zelf de wond te verzorgen en specialistische zorg nodig heeft, kunt u een beroep doen op een deskundige wondverpleegkundige van Lelie zorggroep.

Specialistische zorg

Naast de basiszorg biedt Lelie zorggroep specialistische wondzorg. Deze zorg is bedoeld voor als u niet in staat bent om uw wond te verzorgen of specialistische zorg nodig heeft. Doordat Lelie zorggroep deze specialistisch wondverpleegkundigen in huis heeft, hoeft u niet doorverwezen te worden, maar kunnen wij u rechtstreeks helpen met de wondzorg.

Wondzorg bij u thuis

De wondverpleegkundige komt bij u thuis voor een intakegesprek en bespreekt samen met u welke zorg ingezet moet worden. Hierbij wordt gelet op de ernst van uw wond, uw medische voorgeschiedenis en uw leefwijze. Al deze informatie wordt verwerkt in het wondbehandelplan. De wondverpleegkundige heeft nauw contact met uw huisarts en/of behandelend specialist en bestelt de benodigde verbandmaterialen.

Lelie zorggroep biedt gespecialiseerde wondzorg, dit wordt uitgevoerd door een team van goed geschoolde verpleegkundigen en verzorgenden. De wondverpleegkundige coördineert de zorg en bezoekt u regelmatig om de wondgenezing te monitoren.

Toch naar het ziekenhuis?
Het kan zijn dat er een situatie ontstaat waarbij de wondverpleegkundige en de (huis)arts het nodig vinden om u door te verwijzen naar het ziekenhuis. Dit kan nodig zijn als de wondgenezing stagneert of als er complicaties optreden. In het ziekenhuis kan aanvullende diagnostiek en behandeling plaatsvinden die thuis niet mogelijk is.

Indicatie en kosten

Wondverzorging wordt vergoed vanuit de zorgverzekeringswet of de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Onze wijkverpleegkundige of wondverpleegkundige komt bij u thuis en stelt de indicatie. Klik hier voor meer informatie over de financiering van de kosten.

Contact en aanvragen

Om hulp te ontvangen kunt u direct bij ons terecht. U kunt rechtstreeks telefonisch contact opnemen met het team in uw buurt of met ons via ons centrale telefoonnummer. Onze wondverpleegkundige neemt dan contact met u op voor een eerste afspraak.

 

Lees hier een interview met specialistisch wondverpleegkundige Agaath Bakker.

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.