Kortdurende begeleiding

pniel 8 hospice

Kortdurende begeleiding

Mieke van Dijk komt elke week langs bij haar ouders. Haar moeder heeft de ziekte van Alzheimer. Ze merkt dat haar vader het moeilijk vindt om met haar moeder om te gaan. Ze vraagt de verpleegkundige van Lelie zorggroep eens om advies. Deze geeft Mieke en haar vader praktische tips en belooft hier nog eens op terug te komen. Elke vier weken spreken ze elkaar om te kijken hoe het gaat.

Wat biedt Lelie zorggroep?

Kortdurende begeleiding en zorg aan mantelzorgers om hen te ondersteunen in hun taak als mantelzorger en hun draagkracht te vergroten. Door individuele gesprekken krijgt de mantelzorger inzicht in het eigen handelen en leert deze vaardigheden de taak van mantelzorger langdurig te vervullen.

Voor wie?

Voor mantelzorgers waarbij signalen van overbelasting (psychisch, lichamelijk of gedragsmatig) in geringe mate voorkomen.

Contact en aanvragen

Om begeleiding te ontvangen kunt u direct bij ons terecht. U kunt rechtstreeks telefonisch contact opnemen met het team in uw buurt of via ons centrale telefoonnummer. We verkennen graag samen met u de mogelijkheden voor kortdurende begeleiding.

Financiering

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor mantelzorgondersteuning, is het nodig om een aanvraag voor mantelzorgondersteuning te doen. Waar u deze aanvraag doet is afhankelijk van uw vraag. Mantelzorgondersteuning kan gefinancierd worden vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (gemeente), de Jeugdwet (gemeente) de Wet langdurige zorg (aanvragen via ons) of vanuit de zorgverzekeringswet (huisarts / verzekeraar). In deze infographic van het Expertisecentrum Mantelzorg kunt u voor uw situatie de juiste route kiezen. Komt u er niet uit? Dan kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen, wij kijken graag met u mee.

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.