Vrijwilligerswerk met waardering | Lelie zorggroep wzw

De Burcht

Vrijwilligerswerk met waardering

Dat doe je bij Lelie zorggroep. Met onze Bus vol Waardering gaan we op pad om onze vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten. Laat je inspireren door hun verhalen. En bekijk de vacatures om zelf aan de slag te gaan als vrijwilliger bij Lelie zorggroep. 


Keukenprinses Ida in het zonnetje!

Wie: Ida Mom.
Wat: Ida werkt twee dagen in de week in een huiskamer van Westerstein, ze zorgt voor veel gezelligheid en kookt voor de bewoners.
Waar: Westerstein en Siloam.

Waardering:
Ida is al bijna 20 jaar werkzaam bij ons. Ze is trouw en heeft een warm hart voor de bewoners, die haar kookkunsten fantastisch vinden. Ida is liefdevol naar de bewoners, neem de tijd, en luistert naar ze. Ze vrolijkt de bewoners op met haar aanwezigheid. In Coronatijd, toen ze even niet mocht komen, zorgde voor verbinding met de bewoners door hun kaartjes te sturen en vergeet mij nietjes of chocolade medailles te brengen. Ida vindt het zelf ook waardevol om bij ons te werken. Ze ervaart ook dat ze waardering van de bewoners en de medewerkers krijgt voor haar werk, dat nu nog extra vorm is gegeven met de bus vol van waardering.  

Ida, bedankt voor alles wat je doet! Jij bent goud waard!


Lenie en Maartje al meer dan 30 jaar vrijwilligerstoppers!

Belinda Schouten - vrijwilligerscoördinator van locatie De Burcht schrijft:

Het jaar 2021 is het jaar van de vrijwilliger en iedere locatie zet dit jaar een vrijwilliger in het zonnetje.

"Dinsdag 17 augustus was het mijn beurt als coördinator vrijwilligers van De Burcht om een vrijwilliger te kiezen. Nogal een moeilijke keuze, wie kies je uit het veelzijdige bestand van onze vrijwilligers. Iedere vrijwilliger doet haar of zijn inzet naar eigen kunnen en vermogen. En ook iedere vrijwilliger is graag gezien. Ik heb dan ook de keus laten vallen op twee vrijwilligers die beiden meer dan 30 jaar actief zijn als vrijwilliger bij ons op locatie. Lenie Oostra en Maartje van Marle. Deze twee dames hebben inmiddels vele veranderingen meegemaakt, en kunnen dan ook nog leuke verhalen vertellen hoe het er 30 jaar geleden aan toe ging, In de loop van de jaren hebben zij bij diverse activiteiten geholpen, momenteel zijn zij nog actief bij onze kerkdiensten en in het weekend bij het uitserveren van de warme maaltijd en kopje koffie schenken. Maartje en Lenie zijn graag gezien en hebben altijd een luisterend oor voor onze cliënten.

Ik heb de dames een picknick aangeboden, helaas werkte het weer niet mee, dus de picknickmanden werden aan de eetkamertafel leeg gemaakt en op tafel uitgestald. Een weldaad voor het oog en nog smakelijker om dit te mogen nuttigen volgens de dames. De picknickmanden waren gevuld met allerlei heerlijke eterijen zowel zoet als hartig, onze medewerkers van De Specialiteit hadden zichzelf weer overtroffen. Dank je welk hiervoor.

Maartje en Lenie dank jullie wel voor jullie inzet als vrijwilliger, jullie zijn TOPPERS!!"


Niet 1, maar 17 vrijwilligers worden in het zonnetje gezet bij Zorghuys Vellerveste

Op vrijdag 2 juli kwam de bus vol waardering van Lelie zorggroep langs bij Zorghuys Vellerveste in Barneveld. De bus kwam speciaal om alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Netta Jansen, coördinator vrijwilligers Vellerveste: “2021 is het jaar van de vrijwilliger. We zijn ontzettend trots op al onze vrijwilligers. Je ziet de bewoners altijd zichtbaar genieten. Fijn dat vrijwilligers net dat stukje extra aandacht aan onze bewoners kunnen geven."

Piet van Steenselen, regiomanager, sprak de vrijwilligers toe: “De bus van waardering laat het al zien; maar we waarderen jullie enorm, hartelijk dank voor jullie inzet! Eén op de zeven Nederlanders werkt in de zorg. De verwachting is dat in de toekomst één op de vier nodig is om de zorg draaiende te houden. Vrijwilligers zullen hierbij onmisbaar zijn en een belangrijke rol blijven spelen. ”

Als bedankje kregen alle vrijwilligers een presentje.

Zorghuys Vellerveste zoekt nog steeds vrijwilligers! Kijk op www.vellerveste.nl/vrijwilligerswerk of bel 06-51075014.


Zorgzaam, geïnteresseerd en een echte aanpakker!

In de maand mei stond een vrijwilliger van de Prinsessenhof (in Krimpen aan de IJssel) centraal!

Wie is de vrijwilliger?
Truus Pols

Wat doet zij als vrijwilliger?
Elke maandagmorgen helpt zij met de koffie voor de groep dementerende bewoners. Ze maakt daarbij altijd gezellig een praatje en helpt bij de broodmaaltijd en het rondbrengen van eten. Ze zorgt voor verse sinaasappelsap en als het nodig is ruimt ze de boodschappen op.

Waar doet zij dat?
De Prinsessenhof in Krimpen aan de IJssel

Waarom werd juist zij gekozen om in het zonnetje gezet te worden?
Elke maandag kan je op Truus rekenen. Ze komt altijd binnen met een vriendelijke glimlach, daar worden de bewoners blij van. Ze helpt altijd daar waar het nodig is, heeft voor iedereen een vriendelijk woord en is erg meelevend. Daarnaast vraagt ze regelmatig aan het personeel hoe het gaat. Ze is er niet alleen voor de bewoners, maar heeft oog voor iedereen in de Prinsessenhof. Ook in de coronatijd kon je van haar op aan en ondanks persoonlijk verlies is ze na deze tijd toch weer bij ons aan de slag gegaan als vrijwilliger. Daarom verdient zij het om in het zonnetje gezet te worden!

Reactie Truus
“Dit was echt een verrassing dat de bus van waardering, met Gerco als chauffeur, kwam aanrijden. Dat heb ik ook echt gewaardeerd, zo'n blijk van meeleven. Henriët, bedankt voor het lekkers bij de koffie en heel erg bedankt voor de mooie bos bloemen.”


Vriendelijk, een luisterend oor en van grote betekenis voor onze beademingscliënten

Deze keer in Wie Wat Waar Waardering staat een vrijwilliger van verpleeghuis Pniël (in Kralingen) centraal!

Wie is de vrijwilliger?
Trix van Dommelen

Wat doet zij als vrijwilliger?
Elke maandag en vrijdag om 10 uur ‘s ochtends is zij te vinden op afdeling de Boei, een afdeling voor beademingscliënten. Trix gaat op deze dagen langs bij de cliënten voor een luisterend oor. Veel cliënten kunnen hun verhaal kwijt bij haar en kijken er dan ook altijd naar uit als zij komt! Daarnaast genieten de cliënten van de alledaagse dingen die zij vertelt, bijvoorbeeld over het boodschappen doen in de Lusthofstraat, de mooie natuur en noem maar op. Naast een praatje maken is Trix ook wel eens creatief bezig met een cliënt, neemt ze een mooi boek mee of gaat ze met iemand naar buiten. De tijd vliegt om als het alweer 2 uur ’s middags is. Het kost het haar veel moeite om dan weer naar huis te gaan, want die ene cliënt had ze ook nog graag willen bezoeken.

Waar doet zij dat? 
Verpleeghuis Pniël in Rotterdam Kralingen

Waarom werd juist hij gekozen voor deze waarderingsactie?
Iedere week geeft zij liefdevolle aandacht aan de cliënten van Pniël. Zij is een trouwe en vriendelijke vrijwilliger met een rustige uitstraling. Daarnaast weet ze wat de cliënten fijn vinden en gaat ze respectvol met de cliënten om. De persoonlijke aandacht, waar de medewerkers vaak beperkt aan toe komen, kan zij ruimschoots geven. Met Sinterklaas zorgt ze voor cadeautjes en op haar verjaardag gaat ze op bezoek bij de cliënten. Daarom is zij een zeer gewaardeerd persoon op de afdeling en zij is een vrijwilliger die het werk doet met heel haar hart!

Reactie Trix 
“Ik vind het een eer dat jullie mij uitgekozen hebben!”


Met passie vertellen over God, luisteren en dienen

Deze keer in Wie Wat Waar Waardering staat een vrijwilliger van Tiendhove centraal! Op 23 maart 2021 werden de heer Wouter Geneugelijk en zijn vrouw verrast door de Bus vol Waardering die ineens voor hun huis werd geparkeerd.

Wie is de vrijwilliger?
Wouter Geneugelijk

Wat doet hij als vrijwilliger?
Wouter is al sinds 2000 een van de voorgangers van de weeksluitingen in Tiendhove. In 2012 werd hij in het nieuwe Tiendhove betrokken bij de diensten op de dagbesteding.

Waar doet hij dat?
Tiendhove

Waarom werd juist hij gekozen voor deze waarderingsactie?
Vanwege persoonlijke omstandigheden heeft hij de moeilijke keuze gemaakt om te stoppen als predikant. Maar de mensen over Gods liefde vertellen heeft zijn hart.

Dat hij dit op een zeer bijzondere wijze doet, bleek uit de envelop met reacties die hij kreeg van de mensen die op de dagbesteding naar Wouter luisterden. Daarnaast kreeg hij van Tiendhove deze envelop met inhoud en een mooie bos bloemen. Hij zal gemist worden in Tiendhove.

Reactie Wouter
“Ik verwachtte eigenlijk alleen een bezoekje met een bosje bloemen voor mijn afscheid, maar dat werd de bus vol waardering. Dat was echt een verrassing! Ik vond het eigenlijk heel gewoon wat ik al die jaren deed bij Tiendhove. Ik kijk dankbaar terug op de jaren dat ik dit werk mocht doen. Mijn vrouw en ik waren ontzettend verrast door de bus en wij waarderen dit enorm!”


Trouw, behulpzaam, van betekenis zijn en heel het jaar door barra’s bakken!

Deze keer in Wie Wat Waar Waardering staat een vrijwilliger van Slingedael (het Korsakovcentrum) centraal!

Wie is de vrijwilliger?
Bidia Poeran

Wat doet zij als vrijwilliger?
Zij helpt ’s avonds met het organiseren van activiteiten, spelletjes en zij helpt bij de filmavond (wanneer het weer mogelijk is i.v.m. Corona). Daarnaast zorgt zij voor de koffie, thee en koekjes. Daarbij maakt zij een gezellig praatje met de bewoners. Op de zaterdagmiddag helpt de vrijwilliger met plezier bij de bingo!

Waar doet zij dat?
In Slingedael (Korsakovcentrum)

Waarom werd juist zij gekozen voor deze waarderingsactie?
Op Bidia kan je altijd rekenen. Of het nu sneeuwt, hard regent of als de avondklok geldt, zij komt trouw. Zelfs op tijden waarbij vrijwilligers lastig te vinden zijn, zoals ’s avonds en in de weekenden, staat zij klaar voor Slingedael. Deze trouw verdient enorme waardering! Daarnaast vindt de vrijwilliger het belangrijk om er te zijn voor de bewoners. De bewoners zien haar niet alleen als een vrijwilliger, want zij (her)kennen haar en hebben een band met haar. De gedachte dat zij echt van betekenis is voor de bewoners doet haar goed. Dat straalt er ook helemaal vanaf als zij aan het werk is. Naast het contact met de bewoners haalt de vrijwilliger plezier uit het contact met team welzijn. Tot slot staat zij bekend om haar baktalent. Naast het olliebollen bakken met oud en nieuw, bakt zij het hele jaar door haar zelfgemaakte bara’s voor de bewoners van Slingedael.

Reactie Bidia
“Het was een leuke verrassing om zo in het zonnetje te worden gezet. Die aandacht is eigenlijk onnodig, want ik doe mijn werk vanuit mijn hart.”


Behulpzaam, vriendelijk, goedlachs en kampioen in pannenkoeken bakken

Locatie de Oranjehof trapt af met de eerste waarderingsactie binnen de rubriek: Wie, wat, waar, waardering 

Wie is de vrijwilliger?
Abdel El-Hamiti

Wat doet hij als vrijwilliger?
Abdel is gastheer op een woongroep en helpt in de huiskamer met het voorbereiden van eten en drinken voor de bewoners, afwasmachine uitruimen, tafeldekken, en hij kan heel goed pannenkoeken bakken :)

Waar doet hij dat?
In Oranjehof op afdeling Het Loo.

Waarom werd juist hij gekozen voor deze waarderingsactie?
Hij ziet alles en pakt snel dingen op. Hij straalt rust uit, is vriendelijk, lacht veel, is behulpzaam en heeft humor. Hij gaat leuk met de bewoners om. Hij is een zeer gewaardeerde vrijwilliger en we hopen dat hij er nog lang voor de bewoners in Oranjehof mag zijn. We zijn heel blij met Abdel! Hij verdient het om in het zonnetje gezet te worden.

Reactie Abdel
"Ik vond het bijzonder en had deze waardering niet verwacht. Het is ook heel motiverend om zo onder de aandacht gebracht te worden!"

 


Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.