“Dat ik iets heb om naar uit te kijken, dat vind ik fijn!”

“Dat ik iets heb om naar uit te kijken, dat vind ik fijn!”

“Dat ik iets heb om naar uit te kijken, dat vind ik fijn!”

Hans fietst als vrijwilliger met twee bewoners op de duofiets

We kunnen niet zonder onze bijna 1000 vrijwilligers, die hun talenten inzetten voor de cliënten in onze verpleeghuizen en thuis. Onze eerste vraag aan nieuwe vrijwilligers is: wat vind jij leuk om te doen? Want, zeg nou eerlijk: je kunt toch het meeste verschil maken als je doet wat je leuk vindt? Dat lees je terug in het verhaal van Hans. Hij is 70 jaar, woont in Rotterdam Hoogvliet en fietst met twee bewoners van verpleeghuis Siloam.


 • Wat heb je voor (beroeps)werk gedaan?
  “Ik heb 46 jaar in het basisonderwijs gewerkt als docent. Op mijn 67ste ging ik met pensioen, maar niet voordat ik het schooljaar had afgemaakt. Dat was voor mezelf heel prettig, en voor de leerlingen ook.”
 • Wat doe je voor vrijwilligerswerk?
  “Ik ga elke week op pad met de duofiets, samen met Wim en samen met Arie. Beide wonen bij Siloam.”

 • Hoe ben je als vrijwilliger bij Siloam terecht gekomen?
  “Toen ik met pensioen ging, ben ik taallessen aan volwassenen gaan geven bij welzijnspartij Dock, dat beviel goed! Ik vertelde een vriendin dat ik daarnaast graag nog ander vrijwilligerswerk wilde doen, en ze tipte mij om iets met de duo-fiets te gaan doen. En zo ben ik bij Siloam terecht gekomen.”
 • Waarom doe je het?
  “Ik vind het fijn om mijn tijd zinvol in te vullen. Dat ik iets heb waar ik rekening mee moet houden, en waar ik naar uit kan kijken.”
 • Hoe ervaar je waardering in je vrijwilligerswerk?
  “De waardering die ik krijg, doet me goed. De begeleiders zijn blij als ik kom en dit spreken ze ook uit. En Wim noemt me zijn vriend, dat is ook waardering! Ik wil eigenlijk dat Wim bepaalt waar we naartoe fietsen, maar hij zegt altijd: jij bent de baas!”
 • Heb je nog een tip voor mensen die vrijwilligerswerk overwegen?
  “Vind iets wat bij je past. Dat is heel belangrijk!”

Zou je, net als Hans, ook graag vrijwilligerswerk willen doen? We gaan graag (vrijblijvend) met je in gesprek, om te kijken wat er bij jou past! Meer informatie over de vacatures en het aanmelden vind je op onze website.

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.