Nieuwe tuin en bus bij Riederborgh

Nieuwe tuin en bus bij Riederborgh

Nieuwe tuin en bus bij Riederborgh

Een nieuwe tuin, een nieuwe bus en een nieuwe locatiemanager bij verpleeghuis Riederborgh in Ridderkerk. Dat is een speciaal moment! Op woensdag 15 november werden in aanwezigheid van vrijwilligers, medewerkers, bewoners, deelnemers van de dagbesteding en andere betrokkenen de nieuwe bus en nieuwe tuin officieel geopend en in gebruik genomen.


Net als 10 jaar geleden

Onno Terpstra, een echte Ridderkerker, stelt zich voor als de nieuwe locatiemanager van Riederborgh (onderdeel van Lelie zorggroep). “Deze nieuwe tuin is echt een mooie aanwinst voor wie hier mag wonen en werken.” Terpstra blikt terug: “Ik vond een artikel in de lokale krant waarin meneer Brand 10 jaar geleden terras 'De Riede’ van Riederborgh heeft geopend. En meneer Brand is vandaag weer in ons midden bij de opening van een complete tuin met een extra terras aan de voorkant van Riederborgh. Dat is wel heel bijzonder!”

Op de vraag of meneer Brand (bewoner van Riederborgh) daarop wil reageren, pakt hij de microfoon stevig vast: “Ik weet nog goed dat ik het eerste terras heb geopend. Daar is veel gebruik van gemaakt. Ik hoop dat de nieuwe tuin weer veel gebruikt gaat worden, want het is echt een mooie aanvulling op Riederborgh. Ik vind het geweldig.”

3300 bloemen en planten

Als je aan komt rijden bij Riederborgh, herken je de voorkant nauwelijks meer. Kok hoveniers heeft een prachtig, groot terras aangelegd op de plek waar voorheen de weg liep. Onno Terpstra: “Er zijn meer dan 3300 planten de grond in gegaan. We kunnen niet wachten tot alles in het voorjaar mooi in bloei staat en bewoners samen met hun familie, medewerkers en vrijwilligers zo vanuit Riederborgh het terras op kunnen stappen om te genieten van de zon.”


De bus en tuin worden geopend.

Iedere dag op pad

De oude bus van de dagbesteding Riederborgh (onderdeel van Lelie zorggroep) was nodig aan vervanging toe. Daarom is er ook een nieuwe bus aangeschaft. Met die bus brengen vrijwilligers de deelnemers van en naar de dagbesteding in Ridderkerk. Daarnaast wordt de bus ingezet voor uitstapjes met bewoners van Riederborgh. Chauffeur Jos Velthuizen rijdt wekelijks op de bus en is blij met deze nieuwe aanwinst: “Ik haal mensen thuis op en breng hen naar de dagbesteding. Dat werkt top. Ik ben heel blij met de nieuwe bus en ik vind het leuk dat er Riederborgh op staat. Zo weten mensen ook waar de bus naartoe rijdt.” Zijn collega chauffeur Jelle Bekkema vult aan: “De bus wordt iedere dag gebruikt. ’s Morgens rond 9 uur brengen we de deelnemers naar de dagbesteding en ’s middags brengen we ze weer thuis. Soms lopen we zelfs even mee naar boven in een flat om de mensen thuis te brengen.” Deze vrijwilligers zijn goud waard!

 
Chauffeurs van de bus.

Mogelijk gemaakt dankzij velen
De aanleg van de nieuwe tuin en de aanschaf van de bus is mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Riederborgh. Zij hebben een grote rol hierin gespeeld en dankzij donaties, fondsen en samenwerkingen is dit mogelijk gemaakt. Ook de verkoop van tweedehands artikelen vanuit de Winkel van Sinkel in Riederborgh heeft hieraan bijgedragen. Daarnaast hebben gemeente Ridderkerk, Wooncompas, vrijwilligers en andere stichtingen dit initiatief mede mogelijk gemaakt. Tijdens de opening klonk er meerdere keren een hartelijk applaus door de zaal. De betrokkenheid is groot. Dat bleek wel uit de hoge opkomst en onderlinge gesprekken.

Alle fondsen en stichtingen die hun bijdrage hebben geleverd worden hartelijk bedankt: Berkhoutfonds, Vaillantfonds, Stichting Aelwijn Florisz, Stichting 't Hofje van Gerrit de Koker, Stichting Fonobori, Pasman Stichting en Stichting Vrienden van Riederborgh.


Locatie Riederborgh is sinds 1 januari 2023 onderdeel van Lelie zorggroep | www.leliezorggroep010.nl/riederborgh.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.