Lelie zorggroep en Wooncompas tekenen voor langjarige toekomst wonen met zorg in Riederborgh

Lelie zorggroep en Wooncompas tekenen voor langjarige toekomst wonen met zorg in Riederborgh

Lelie zorggroep en Wooncompas tekenen voor langjarige toekomst wonen met zorg in Riederborgh

Lelie zorggroep en Wooncompas tekenden op maandag 21 augustus een hernieuwde huurovereenkomst voor de Riederborgh. De komende twintig jaar zetten beide organisaties zich in voor toekomstbestendig wonen met zorg in deze locatie in Ridderkerk-West.

In Riederborgh komen verpleeghuiszorg en zelfstandig wonen met zorg- en welzijn, samen. Eind 2022 fuseerde Riederborgh met Lelie zorggroep. Voor Wooncompas en Lelie zorggroep was dit een mooie aanleiding om samen te kijken naar de toekomst van wonen met zorg in Riederborgh.

Hendrik Jan van den Berg, voorzitter Raad van Bestuur van Lelie zorggroep: “In deze overeenkomst hebben Wooncompas en Lelie zorggroep afspraken gemaakt om te komen tot een duurzame samenwerking in Ridderkerk. Hierdoor kan Riederborgh nu en op de lange termijn een belangrijke rol blijven spelen in de ouderenzorg in Ridderkerk. Vanuit ons geloof in die toekomst zijn Lelie zorggroep en Riederborgh gefuseerd. Dat kan alleen in goede samenwerking met de maatschappelijke partners, waartoe ook Wooncompas behoort.”

De afgelopen jaren heeft Wooncompas een goede samenwerking gehad met Riederborgh. En ook de nieuwe samenwerkingsrelatie is niet onbekend. Wooncompas werkt met Lelie zorggroep al samen in woongebouw Helga in Rotterdam Lage Land en vormt daar samen het Team van de wijk.


 


 

Voorzien in behoefte

De afspraken die nu gemaakt zijn voor de Riederborgh gelden voor een periode van 20 jaar. Harro Zanting, directeur-bestuurder van Wooncompas: "Fijn dat we op deze locatie de goede ouderenzorg in Ridderkerk kunnen waarborgen. De behoefte daaraan blijft groot. De lange duur van het contract onderstreept het vertrouwen in de goede samenwerking met Lelie zorggroep".

Van den Berg vult aan wat die samenwerking concreet kan opleveren: “Gezamenlijk willen we toekomstbestendige en duurzame zorg mogelijk maken. Wooncompas door het gebouw aan te blijven passen aan de eisen van de tijd en Lelie zorggroep door te investeren in moderne ouderenzorg die eveneens gebruik maakt van digitale mogelijkheden zoals domotica die de zorg op de locatie verbeteren en de druk op het zorgpersoneel verlichten.”


Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.