Lelie zorggroep betrokken bij nieuw project valpreventie

Lelie zorggroep betrokken bij nieuw project valpreventie

Lelie zorggroep betrokken bij nieuw project valpreventie

Het thuiszorgteam Rotterdam Noord van Lelie zorggroep doet mee aan een vernieuwend project om vallen van ouderen te voorkomen. De wijkverpleegkundige van Lelie zorggroep gaat het valrisico van onze thuiszorgcliënten inventariseren. Tegelijk gaat ze promotie maken bij de cliënten om genoeg te bewegen. Dat is belangrijk om de eigen mobiliteit te vergroten, maar ook voor hun gezondheid en welzijn.

Lelie zorggroep werkt in het project samen met welzijnsorganisatie WMO-radar en huisartsenpraktijk Ketzer en Tempelman. Dankzij de samenwerking kunnen we onze cliënten eenvoudig wijzen op cursussen en activiteiten die hen helpen daadwerkelijk in beweging te komen. Zo start op woensdagochtend 17 mei de cursus 'Kom in beweging!'. Daarin gaan ouderen onder leiding van een fysiotherapeut aan de slag. Goed bewegen staat hier uiteraard centraal, daarnaast zal een gastspreker wekelijks informatie geven over vallen en opstaan, medicijngebruik, vitamine D en het veiliger maken van de woning. In de cursus maken de deelnemende ouderen kennis met het sport- en beweegaanbod in het centrum want blijven bewegen is het devies! De cursus bestaat uit 8 woensdagochtenden en start op 17 mei met de eerste groep in Huis van de Wijk de Kip. Later in het jaar volgen nog twee groepen.

Het project wordt op vrijdag 28 april afgetrapt met een bijeenkomst in het Rotterdam bibliotheektheater. Onder begeleiding van bekend neuropsycholoog Erik Scherder krijgen deelnemers gedurende de middag belangrijke informatie over hoe voldoende beweging bijdraagt aan een gezond leven. Valongevallen zijn de meest voorkomende oorzaak van letsel onder ouderen en volgens Scherder is beweging is beweging de beste vorm van valpreventie. 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.