Een lach en een traan bij eerste verteltheater in Siloam

Een lach en een traan bij eerste verteltheater in Siloam

Een lach en een traan bij eerste verteltheater in Siloam

Dinsdag 22 augustus vond in Siloam de eerste voorstelling van het vertel-theater "De Hoogvlieter bestaat niet” plaats. Imelda Bogaard van locatie Siloam vertelt: "De opkomst voor deze voorstelling met verhalen van en door bewoners was groot.

Dinsdag 22 augustus vond in Siloam de eerste voorstelling van het vertel-theater "De Hoogvlieter bestaat niet” plaats. Imelda Bogaard van locatie Siloam vertelt: "De opkomst voor deze voorstelling met verhalen van en door bewoners was groot. Er waren veel mensen vanuit de wijk, bewoners van Siloam en (oud) medewerkers van Siloam aanwezig. De senioren van de theatergroep van het inloophuis waren ook aanwezig en zongen gezellig mee. Er werd enthousiast gereageerd en hier en daar zag je een traan van vreugde en herkenning. Er werd veel gelachen en de verhalen, die tot ver in de tijd terug gingen, tot de vroege jeugd van de aanwezigen, waren herkenbaar. Creatief Welzijn Senioren heeft geholpen bij het samenstellen van de 35 persoonlijke verhalen voor deze voorstelling.

Na afloop was er een drankje en een hapje en werd er nagepraat. Veel aanwezigen gaven aan uit te zien naar de volgende voorstelling: 'donderdag middag kom ik weer! Wat was dit leuk!'

Weekblad Hoogvliet was aanwezig en sprak enkele deelnemers. Ook werd er gefilmd door Open Rotterdam. Vanaf woensdag  23 augustus 18.00 uur zal er elk uur een uitzending zijn op open Rotterdam. In de hal stonden de meiden van het snoepwinkeltje met 'snoepjes van toen'. Zij zullen donderdag ook weer aanwezig zijn."

De totstandkoming van deze voorstellingen werd mede mogelijk gemaakt door het VSB-fonds, Siloam, Van Leeuwen Van Lignac-stichting, CWS en de gemeente Rotterdam.

 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.