Dit is mij dierbaar - Cornelis Visser

Dit is mij dierbaar - Cornelis Visser

Dit is mij dierbaar - Cornelis Visser

 ‘Uitbeelding van de eenzaamheid’

 Veel cliënten van Lelie zorggroep wonen niet meer thuis. In een van onze huizen hebben zij een kamer met eigen, dierbare en unieke spullen. Maar wat neem je nu mee als je maar weinig ruime hebt? Voor deze editie van het Lelie magazine vroegen wij aan cliënten: wat is u dierbaar?

Cornelis Visser (1934):
“Het schilderij achter mij heeft voor mij veel waarde. Het heet ‘De avond valt’, van George den Hoed. Voor mij beeldt het de eenzaamheid uit die bij het ouder worden hoort.
Ikzelf heb het nodige aan de samenleving bijgedragen; aan de maatschappij getimmerd, zoals dat heet. Eerst als leraar economie en daarna werkte ik op een tekenkantoor. Maar ondanks dat merk je dat langzamerhand ook het alleen zijn steeds meer gaat wegen. Dat hoort misschien ook een beetje bij wie je bent.
Ik heb dit schilderij gekocht bij een verkoping bij verpleeghuis Antonius hier in Rotterdam, waar ze toen kunst verkochten. Er hoort nog een tweede bij, maar deze is het mooist, omdat die het meeste kleur heeft. Het heet ‘De avond valt’, maar in mijn beleving kan het ook over de ochtend gaan: de zon die opkomt.
Ik ben al jaren behept met de eenzaamheid, dat komt in mijn familie veel voor: wij leven haast net als een kluizenaar. Ik kom natuurlijk wel uit een gezin, maar ben daarna toch vooral veel alleen geweest, en familie heb ik verder ook niet meer. Dan heb je hier in het verpleeghuis natuurlijk wel veel meer aanspraak -al blijft het eenzame gevoel aanwezig, ook als je weer alleen op je kamer zit. En daarvan, dat gevoel, is dit schilderij de uitbeelding.”

*Denk jij na over een baan in de zorg? Ben je nog bezig met je studie tot bijvoorbeeld Verzorgende IG en wil je graag ervaring opdoen of wil je na jaren weer aan de slag? Neem eens een kijkje tussen de vacatures die we hebben of bel ons voor meer informatie over werken bij Lelie zorggroep via 010-2510112.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.