Belevingsgerichte kerkdienst in Westerstein

Belevingsgerichte kerkdienst in Westerstein

Belevingsgerichte kerkdienst in Westerstein

Op locatie Westerstein houdt geestelijk verzorger Egbert Bos elke maand een belevingsgerichte dienst. De dienst is speciaal gericht op cliënten met dementie en sluit aan op hun beleving van het geloof. “Bij God zijn we altijd welkom.” Met die woorden begroet Egbert Bos één van de gasten. “En veilig” vult ze aan. Ze heeft duidelijk zin in de dienst: “We maken grapjes en menen het ook ernstig.”

Voorganger en geestelijk verzorger Egbert Bos verwelkomt elke gast met een persoonlijk woord. Het is een feest om hier binnengehaald te worden. Dat is op de gezichten te zien en aan de reacties te horen. Alle gasten wordt een persoonlijk welkom toegezongen met het lied: Wees welkom, wees welkom (gevolgd door de naam van de gast) in de naam van de God van Israël.  

Zingen is een belangrijk onderdeel van de dienst. De liederen worden van harte meegezongen, oude liederen, bekende wijzen en iedereen zingt mee: ‘Zing vrolijk in verheven psalmen…’ Een doosje met zegeningen is aanleiding om met elkaar over alledaagse dingen door te praten. Normale dingen zijn vaak heel bijzonder, legt Egbert uit. Bezoek, herinneringen aan vroeger, liefdevolle mensen: allemaal zegeningen.

Bij het thema ‘beestenboel’ gaan de beesten rond: van een schaap, vos, een echte parkiet, tot hond Maylo. Waarom heeft God de dieren geschapen? Omdat het zo mooi is, je kunt ervan genieten. Behalve van de leeuw:  “Ik blijf er liever bij uit de buurt” zegt één van de gasten.

Bekijk hier het fotoverslag van deze bijzondere dienst.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.