NL Doet 2023 bij Pniël

NL Doet 2023 bij Pniël

NL Doet 2023 bij Pniël

Het is alweer meer dan een maand geleden dat 'NL doet' plaatsvond; het jaarlijkse weekend waarin vrijwilligers in actie komen voor allerlei goede doelen. Ook in Pniël waren er dit jaar weer diverse NL Doet-activiteiten.

​​​​Vrijdag 11 maart: In de rij voor de patatkraam!

Voor heel veel mensen is het gebruikelijk om af en toe een patatje te halen. Bijvoorbeeld als je op de markt loopt: "Hé lekker, zullen we een patatje halen?".

Maar voor de meeste bewoners en cliënten bij ons in huis was het al een tijd geleden dat ze een vers patatje en een snack op hadden. Daarom hebben we de patatkraam naar ons toegehaald!
Helaas zorgde de sneeuwbuien ervoor dat bewoners en cliënten niet zelf in de rij konden staan, maar gelukkig kregen we hulp van 10 vrijwilligers via NL doet.

Met mijn handen vol zakken patat werd ik in de woonkamer enthousiast ontvangen door cliënten. Sommige cliënten hebben het zelfs voor elkaar gekregen om 3 keer te bestellen! En op alle afdelingen werd er heerlijk gesmikkeld!

​​​​​Zaterdag 12 maart: Poetsen en een rondje Kralingse Plas.

Op zaterdag mochten we 20 vrijwilligers ontvangen! Daarvan hadden zich er 3 aangemeld om de balkons schoon te maken. Dat was hard nodig, want wat waren die balkons vies en vooral spekglad! Daardoor konden de cliënten geen gebruik maken van de balkons en dat is toch jammer als het lekker weer is. Maar wat hebben die 3 vrijwilligers hard gewerkt; 14 balkons hebben ze weten schoon te boenen! Laat die voorjaarszon maar komen!

In de middag meldde de overige 17 vrijwilligers zich. Een deel daarvan ging met cliënten en bewoners wandelen langs de Kralingse Plas. Wat een succes! Tijdens de wandeling kwamen allerlei herinneringen naar boven bij bewoners en cliënten. Zo vertelde een mevrouw dat ze elke week met haar man naar de Kralingse Plas ging om te wandelen. Ze genoot er dan ook enorm van om daar weer terug te zijn. Hoe mooi is het om zulke momenten te mogen creëren.

In Pniël zelf organiseerden we een Hollandse spelmiddag waar de andere vrijwilligers bij assisteerden. Met veel bekende spellen werd het een herkenbare en gezellige middag. Alhoewel... sommige vrijwilligers hadden nog wel wat uitleg nodig hadden bij sommige spellen. Maar wie konden die uitleg beter geven dat de bewoners en cliënten?!!

Jessica Westhoeve, welzijnscoach Pniël

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 272 64 44

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.