Psychologische hulp

Slaapkamer

Psychologische hulp

Voelt u zich somber, angstig of gespannen? Heeft u last van (beginnende) geheugenproblemen? Maakte u een nare gebeurtenis mee en wilt u ondersteuning bij het verwerken hiervan? Dan kunt u een beroep doen op de psychologen van Pniël.

Onze psychologen zijn ervaren in de behandeling en diagnostiek van psychische klachten en geheugenproblemen bij het ouder worden. Zij kunnen u ondersteunen als u zelf niet goed in uw vel zit, maar ook als u betrokken bent bij een oudere met psychische problemen. Ook in de laatste levensfase kan de psycholoog u en uw naasten helpen om deze zo goed mogelijk af te sluiten.

Hoe wij te werk gaan

Tijdens een kennismakingsgesprek bekijkt u samen met de psycholoog hoe u het beste geholpen kunt worden. U stelt samen een plan op om u op weg te helpen. Tijdens uw behandeling kan de psycholoog gebruik maken van verschillende therapievormen zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, EMDR en/of systeemtherapie.

Bij geheugenproblemen kan de psycholoog onderzoek doen naar de oorzaak en ernst en tips geven aan u, uw naasten en het zorgteam. Vanzelfsprekend wordt informatie vertrouwelijk behandeld en deelt de psycholoog die informatie die belangrijk is voor anderen pas nadat toestemming is verkregen.

Ook bij onbegrepen of moeilijk gedrag wordt de psycholoog ingezet ter ondersteuning.

Kosten en verwijzing

Wet Langdurige Zorg

Wij bieden alleen psychologische hulp aan de cliënten die op één van de afdelingen van Pniël wonen. In dat geval is psychologische hulp bij uw behandeling, die wordt bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), inbegrepen.

Verwijzing

Vaak loopt de verwijzing via uw behandelend arts, maar u kunt ook zelf contact opnemen met de psycholoog van uw afdeling.

Contactgegevens

In Pniël kunt u vragen naar de psycholoog die aan uw afdeling is verbonden. Deze neemt dan zo spoedig mogelijk (en uiterlijk binnen een week) contact met u op.

Pniël

Oudedijk 15, 3062 AB, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 272 64 44

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.