Dementiezorg

Slaapkamer

Dementiezorg

Ondanks de hulp van familie en vrienden kan toch het moment aanbreken dat de verzorging voor iemand met dementie thuis niet meer mogelijk is. Daarom heeft Lelie zorggroep op meerdere locaties verpleeghuisplaatsen en kleinschalige woonvormen waar we mensen met dementie liefdevol verzorgen.

Problemen met het geheugen beginnen vaak met kleine veranderingen. Mensen vergeten bijvoorbeeld welke boodschappen gehaald moeten worden of kunnen spullen in huis niet terugvinden. Soms worden belangrijke gedenkdagen vergeten of hebben mensen moeite met het vinden van de weg naar huis. Ook kunnen veranderingen in gedrag voorkomen. Iemand reageert bijvoorbeeld achterdochtig, wordt sneller boos of is vaak somber gestemd. 

Casemanager

Vanaf het vermoeden van dementie, kunt u een beroep doen op de casemanager dementie van Lelie zorggroep. De casemanager helpt u bij vragen over hoe u om kunt gaan met dementie bij uw verwant. Zodra opname in een verpleeghuis noodzakelijk is, kunt u terecht in Pniël. Lees meer over wonen met verpleging in Pniël.

Indicatie en kosten

U heeft een indicatie nodig van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Soms kunt u met een andere indicatie ook bij ons komen wonen. Het zorgadviesbureau van Lelie zorggroep kan u hierover informeren.

Met een indicatie voor verblijf, wordt wonen in een verpleeghuis betaald vanuit de Wet langdurige zorg. De overheid vergoedt een groot deel, daarnaast betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent de hoogte hiervan. U vraagt de indicatie aan bij het CIZ.

Naast ons zorg- en behandelaanbod bieden wij ook aanvullende diensten zoals het wassen van uw kleding of een televisieaansluiting. Bekijk de mogelijkheden en kosten.

Contactgegevens

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met onze zorgadviseurs? Neem dan telefonisch contact op via (010) 27 26 430 of stuur een e-mail naar zorgadviesbureauwzw@leliezorggroep.nl. Wij nemen binnen drie werkdagen contact met u op. Wilt u weten of u direct bij ons terecht kunt?

Bekijk dan onze actuele wachtlijst

Pniël

Oudedijk 15, 3062 AB, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 272 64 44

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.