Dagbehandeling

dagbesteding

Dagbehandeling

Hebt u behoefte aan ondersteuning bij uw dagprogramma, bijvoorbeeld omdat u last heeft van lichamelijke en/of psychische problemen, kampt met dementie of om uw mantelzorger te ontlasten? Dan kunt u in Pniël terecht voor dagbehandeling.

In een huiselijke, rustige omgeving onderneemt u zowel groeps- als individuele activiteiten. Deze activiteiten stemmen we af op wat u leuk vindt en nodig heeft. Samen maken we er een goede dag van.

Hoe wij te werk gaan

Dagindeling

’s Ochtends halen we u thuis op met onze bus. Bij binnenkomst drinken we samen koffie en kunt u een krantje lezen. Op het ochtendprogramma staan vaak activiteiten zoals geheugentraining, beweging en fitness. Als lunch kunt u kiezen uit een warme maaltijd of een broodmaaltijd. U heeft de mogelijkheid om daarna even te rusten. Het middagprogramma bevat meer recreatieve activiteiten, zoals bloemschikken, schilderen, koken en bakken, een spelletje doen etcetera. Aan het einde van de dag brengen we u weer thuis.

Therapie

U krijgt therapie van ons team van behandelaren. Denk daarbij aan de fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, diëtist, logopedist en de specialist ouderengeneeskunde. Therapie vindt veelal in groepsverband plaats. Ieder half jaar wordt u, samen met uw mantelzorger, uitgenodigd om uw behandeling te evalueren.

Dagbehandeling in Pniël wordt aangeboden van maandag tot en met vrijdag. U kunt meedoen op één of meerdere dagen/dagdelen.

Indicatie en kosten

Voor dagbehandeling heeft u een indicatie van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) nodig voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Een inkomensafhankelijke eigen bijdrage wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Op de website van het CAK kunt u berekenen wat u ongeveer gaat betalen.

Heeft u een Wlz-indicatie met dagbesteding? Of heeft u een Wlz-indicatie voor opname, maar staat u nog op een wachtlijst? Dan kunt u voor dagbehandeling bij ons terecht.

Contactgegevens

Wilt u meer weten over dagbehandeling, hulp bij het aanvragen van een indicatie of, alleen of samen met uw mantelzorger, een dagje meedoen? Neem dan contact op met onze zorgadviseurs via (010) 272 64 30 of stuur een e-mail naar zorgadviesbureauwzw@leliezorggroep.nl. Wij nemen binnen drie werkdagen contact met u op.

Pniël

Oudedijk 15, 3062 AB, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 272 64 44

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.