Volledig Pakket Thuis

katwijk 2

Volledig Pakket Thuis

Komt u in aanmerking voor een zorgindicatie met verblijf, maar wilt u graag thuis blijven wonen? Wij hebben de oplossing voor u. Met het Volledig Pakket Thuis bieden wij u een arrangement dat de voordelen van zelfstandig wonen combineert met de complete zorg- en dienstverlening van een zorginstelling.

In uw eigen woning, in Siloam of elders in Hoogvliet, krijgt u de persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding die u volgens uw zorgindicatie nodig heeft. Indien onderdeel van uw indicatie, bieden wij u zo nodig ook gespecialiseerde behandeling. We streven ernaar om met een vast team te werken, zodat u zoveel mogelijk dezelfde gezichten ziet.

Hoe wij te werk gaan

Als u gebruik gaat maken van het Volledig Pakket Thuis, stellen we samen een zorgleefplan op. Met uw eerstverantwoordelijke verzorgende bepaalt u de inhoud van uw pakket, binnen de mogelijkheden van uw indicatie. De eerstverantwoordelijke verzorgende is ook uw vaste aanspreekpunt bij wie u en uw familie terecht kunnen met vragen en opmerkingen. Eens per half jaar houden we een evaluatie. Uw huisarts blijft verantwoordelijk voor uw medische zorg.

Afhankelijk van uw zorgprofiel of zorgzwaartepakket is het mogelijk om de volgende zorg en diensten te ontvangen:

  • Persoonlijke verzorging en verpleging
  • Huishoudelijke hulp
  • Dagbesteding
  • Welzijns- en recreatie-activiteiten, inclusief het bezoeken van kerkdiensten indien gewenst
  • Vervoer van en naar activiteiten
  • Alarmopvolging (zorg nadat u op uw alarmknop heeft gedrukt; uitsluitend mogelijk indien veilige toegang tot uw woning is geregeld)
  • Maaltijdenverstrekking

Heeft u wensen die buiten uw zorgprofiel of zorgzwaartepakket vallen? Het is mogelijk om bij ons tegen betaling de volgende diensten af te nemen:

  • Wassen van kleding
  • Wassen van bedlinnen en handdoeken
  • Extra huishoudelijke hulp

U blijft zelf de huur, hypotheek en andere woonlasten van uw huis betalen.

Als er sprake is van behandeling in het kader van de Wet langdurige zorg (Wlz), bekijken we in overleg met u of het nodig is om gespecialiseerde behandeling door bijvoorbeeld onze ergotherapeut of fysiotherapeut in te zetten.

Indicatie en kosten

Voor het Volledig Pakket Thuis heeft u een verblijfsindicatie van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) nodig. De kosten van het Volledig Pakket Thuis worden betaald door de Wet langdurige zorg (Wlz). Een inkomensafhankelijke eigen bijdrage wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Medicijnverstrekking valt, net als huisartsenzorg en tandheelkundige zorg, onder uw zorgverzekering. Voor aanpassingen aan uw woning en hulpmiddelen kunt u een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Contactgegevens

Onze zorgadviseurs kunnen u informeren over de mogelijkheden bij u in de wijk. U kunt bij hen terecht met al uw vragen over het Volledig Pakket Thuis en hulp bij het aanvragen van een indicatie. Neem contact op via (010) 272 64 30 (op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur) of stuur een e-mail naar zorgadviesbureauwzw@leliezorggroep.nl. Wij nemen binnen drie werkdagen contact met u op.

Volledig Pakket Thuis in Het Lage Land en De Burcht wordt geleverd door team Hoogvliet.

Siloam

Kruisnetlaan 410, 3192 KE, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 263 03 33

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.