Korsakovzorg

korsakov

Korsakovzorg

In Siloam bieden we zorg aan iedereen die dat nodig heeft. Vanuit die missie bieden wij zorg en behandeling aan bewoners met een verleden van het syndroom van Korsakov. Deze mensen zijn elders behandeld voor hun ziekte en hebben in hun huidige levensfase behoefte aan verpleeghuiszorg. In Siloam kunnen en willen wij hen dat graag bieden.

De oorzaak van het syndroom van Korsakov is een ernstig gebrek aan vitamine B1, waardoor bepaalde hersengebieden beschadigen. Hierdoor hebben mensen die lijden aan het syndroom van Korsakov te maken met ernstige geheugenstoornissen en bijvoorbeeld desoriëntatie, passiviteit en moeite met planning. Zij hebben behoefte aan structuur, een dagplanning en een vertrouwensband met de begeleider.

De bewoners die wij verwelkomen woonden daarvoor veelal in korsakovcentrum Slingedael (net als Siloam onderdeel van Lelie zorggroep). Deze locatie is gespecialiseerd in de behandeling van mensen met het syndroom van Korsakov. De mensen die in Siloam wonen hebben deze specialistische behandeling niet meer nodig, maar hebben wel zorg nodig en baat bij het wonen in een groep. Siloam heeft de kennis en kunde in huis om deze mensen op te vangen, zorg te bieden en te begeleiden.

Indicatie

In Siloam nemen we zelf geen mensen op met het syndroom van Korsakov. Daarvoor verwijzen wij door naar korsakovcentrum Slingedael. Voor een opname bij Slingedael is de indicatie VV7 nodig.

Contactgegevens

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met onze zorgadviseurs? Neem dan telefonisch contact op via 010-27 26 430 of stuur een e-mail naar zorgadviesbureauwzw@leliezorggroep.nl.

Siloam

Kruisnetlaan 410, 3192 KE, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 263 03 33

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.