Palliatieve zorg

palliatief

Palliatieve zorg

Door allerlei omstandigheden kan de thuissituatie niet toereikend zijn om de laatste levensfase door te brengen. Opname in speciale appartementen waar palliatieve zorg wordt gegeven, kan dan een goed alternatief zijn. Hier kunt u in alle rust, met uw eigen gewoontes en dierbaren deze laatste fase van uw leven meemaken onder liefdevolle zorg van onze medewerkers.

Werkwijze

Palliatieve zorg is er voor mensen in hun laatste levensfase. Deze gespecialiseerde zorg is erop gericht pijn en ongemakken zoveel mogelijk weg te nemen en de cliënt en zijn familie en vrienden te ondersteunen en te begeleiden op weg naar het levenseinde. Aandacht voor levensbeschouwelijke vragen en de psychische en sociale aspecten van afscheid nemen, spelen daarin een belangrijke rol. We hebben een aantal kamers gereserveerd voor cliënten in de laatste levensfase. Deze kamers zijn onderdeel van een verpleegafdeling waar 24-uurszorg geboden wordt. U hebt een eigen ruime, ingerichte kamer met koffie- en theefaciliteiten waar u in alle rust afscheid kunt nemen van het leven en van elkaar.

Voor palliatieve zorg kunt u ook in ons palliatief centrum De Regenboog terecht.

Indicatie en kosten

Indicatie

U heeft een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Soms kunt u met een andere indicatie ook bij ons komen wonen. Het zorgadviesbureau van Lelie zorggroep kan u hierover informeren.  Met een indicatie voor verblijf, wordt wonen in een verpleeghuis betaald vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De overheid vergoedt een groot deel, daarnaast betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent de hoogte hiervan. U vraagt de indicatie aan bij het CIZ.

Meer informatie

Naast ons zorg- en behandelaanbod bieden wij ook aanvullende diensten zoals het wassen van uw kleding of een televisieaansluiting. Bekijk de mogelijkheden en kosten.

Contactgegevens

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met onze zorgadviseurs? Neem dan telefonisch contact op via 010-27 26 430 of stuur een e-mail naar zorgadviesbureauwzw@leliezorggroep.nl. Wij nemen binnen drie werkdagen contact met u op. Onze zorgadviseurs kunnen u ook vertellen of u direct bij ons terecht kunt of hoe lang de eventuele wachtlijst is.

 

 

 

Siloam

Kruisnetlaan 410, 3192 KE, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 263 03 33

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.