Tiendhove viert 55-jarig jubileum met feestweek voor bewoners en medewerkers

Tiendhove viert 55-jarig jubileum met feestweek voor bewoners en medewerkers

Tiendhove viert 55-jarig jubileum met feestweek voor bewoners en medewerkers

Deze week viert verpleeghuis Tiendhove haar 55 jarig jubileum. Ruim 43 jaar als bejaardenthuis aan de Tiendweg en inmiddels alweer 12 ½ jaar in het nieuwe gebouw aan de Tiendweg/Patrijzenstraat. Dit jubileum is reden voor een feestweek.
Het thema van de feestweek is "Blijvende liefde". Dit is de betekenis van de smaragd die symbool staat voor een 55 jarig jubileum. Dit komt terug in de aankleding en tijdens de activiteiten. Maandag was er een opening voor bewoners en gasten, wethouder van der Wal was aanwezig namens de gemeente. Zanggroep Zilver, leden bewoners verpleeghuis Tiendhove, serviceflat Facet en deelnemers dagbesteding verzorgenden een optreden en de kinderen van de basisschool zongen een aantal prachtige liedjes. Hendrik Jan van den Berg, bestuurder van Lelie zorggroep waar Tiendhove onderdeel van is, en geestelijk verzorger Gerco Noordermeer waren uitgenodigd als sprekers. ‘Al 55 jaar oud en toch nog fris en groen’, stelde Van den Berg in zijn toespraak. ‘Mooi gevormd met een passende grootte in Krimpen, zo echt en puur in haar doelstellingen als ze opgericht is en door de tijd heen geslepen door mensen om de vorm passend te houden in de tijd waarin we leven. We zijn ontzettend trots op 55 jaar ouderenzorg in Tiendhove en dankbaar dat we dit mogen vieren. Daar hopen we Deo Volente nog vele jaren aan toe te mogen voegen! Overigens niet zonder blijvend te investeren, te wortelen, in de echtheid, frisheid en kleur van de christelijke ouderenzorg.’

Waardering

Dinsdag en donderdag gingen medewerkers en vrijwilligers naar diergaarde Blijdorp voor een diner en rondleiding by night. Woensdag was er voor bewoners, deelnemers dagbesteding, deelnemers lunchroom Specialiteit en de contactpersonen een keuzeprogramma: workshop mozaïek, rit met de paardentram en/of een presentatie van de Zandtovenaar. Bewoners, deelnemers en medewerkers hebben genoten van alle activiteiten. Met dit feest wil Lelie zorggroep haar waardering uitspreken voor de jarenlange trouw van medewerkers en vrijwilligers van Tiendhove. Door de liefdevolle betrokkenheid heeft iedereen bijgedragen aan het Tiendhove zoals het er nu staat. Met elkaar mogen we hier deze week in dankbaarheid met een blij gevoel van genieten.

Het begon met honderd gulden

Het verhaal van Tiendhove start eind jaren vijftig van de vorige eeuw. De Hervormde gemeente van Krimpen aan den IJssel voelt zich verantwoordelijk voor haar oudere gemeenteleden. Sommigen zijn niet meer in staat om voor zichzelf te zorgen en hebben hulp nodig. Het is niet meer vanzelfsprekend dat kinderen de zorg voor hun ouders op zich nemen. De maatschappij verandert en als reactie erop worden verzorgingstehuizen of bejaardenhuizen gebouwd. De Hervormde Gemeente voelt hier een verantwoordelijkheid en besluit een tehuis op te richten. Een mooie taak voor de diaconie. Tiendhove begon met een beginkapitaal van 100 gulden. Met dat startkapitaal van honderd gulden zijn mooie dingen gedaan. Op vrijdag 22 september 1967 is het moment daar dat Huize Tiendhove haar deuren opent. Overigens wordt bij de opening al benadrukt dat Tiendhove niet enkel een tehuis is voor Hervormde gemeenteleden. Iedereen is welkom, ongeacht zijn of haar kerkelijke achtergrond. In de jaren die volgen blijkt de achtergrond van bewoners steeds meer divers. Wat in alle jaren echter overeind is gebleven, is ruimte en aandacht voor levensvragen en geloofsvragen van bewoners. Niet zozeer regels, dogma's of vaststaande christelijke gewoonten en rituelen bepalen de identiteit. Maar veel meer de kernwaarden, respect, ruimte en diversiteit zijn kenmerkend voor de christelijke identiteit van Tiendhove. En dat is gebleven in al die jaren. Al jaren heel stabiel waarderen cliënten de zorg in Krimpen aan de IJssel tussen de 8 en de 9. In die 55 jaar heeft Tiendhove veel veranderingen doorgemaakt. Er werden samenwerkingen aangegaan, eerst met Pniël in Rotterdam-Kralingen, toen onderdeel geworden van eerst Zorggroep Rijnmond en weer later van Lelie zorggroep. De kracht van Tiendhove is dat de waarde niet veranderd is. Nog steeds is dit huis van bijzondere waarde voor de inwoners van Krimpen, bewoners die hier een goede plek gevonden hebben en voor medewerkers zorg die hier vanuit hun hart zorg verlenen.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0180 44 21 00

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.