Wonen met verpleging of verzorging

aardappels schillen

Wonen met verpleging of verzorging

Als zelfstandig thuis wonen niet meer mogelijk is, kunt u terecht in de verpleeg- of verzorgingshuizen van Lelie zorggroep. Wij streven ernaar dat u zich thuis voelt door in te spelen op uw individuele wensen en behoeften en dat u als bewoner zoveel mogelijk kunt leven zoals u dat gewend was. 

Kleinschalige verpleeghuiszorg

Kleinschalige verpleeghuiszorg is een vorm van wonen met verpleging. Kenmerkend voor kleinschalige verpleeghuiszorg zijn huiselijkheid en gezelligheid. U woont in een kleine groep van zes tot negen bewoners met een vast team medewerkers voor de zorg en begeleiding. U heeft een eigen kamer met badkamer, toilet en soms ook keuken. Per groep is er een gezamenlijke woonkamer, een levendige plek waar altijd iets te doen is.

Dagbesteding

Samen met de medewerkers bepaalt u uw dagritme. Als u wilt, kunt u helpen met bijvoorbeeld de afwas, tafel dekken, de was opvouwen of aardappels schillen. Natuurlijk is er ook gelegenheid om samen een spelletje te doen of de krant door te nemen. Uiteraard kunt u zich altijd terugtrekken in uw eigen kamer.

Indicatie en kosten

Indicatie

U heeft een indicatie nodig van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Soms kunt u met een andere indicatie ook bij ons komen wonen. Het zorgadviesbureau kan u hierover informeren.  Met een indicatie voor verblijf, wordt wonen in een verpleeghuis betaald vanuit de Wet langdurige zorg. De overheid vergoedt een groot deel, daarnaast betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent de hoogte hiervan. U vraagt de indicatie aan bij het CIZ.

Meer informatie

Naast ons zorg- en behandelaanbod bieden wij ook aanvullende diensten zoals het wassen van uw kleding of een televisieaansluiting. Bekijk de mogelijkheden en kosten.

Contactgegevens

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met onze zorgadviseurs? Neem dan telefonisch contact op via (010) 27 26 430 of stuur een e-mail naar zorgadviesbureauwzw@leliezorggroep.nl. Wij nemen binnen drie werkdagen contact met u op. Wilt u weten of u direct bij ons terecht kunt? Bekijk dan onze actuele wachtlijst.

Tiendhove

Patrijzenstraat 57, 2922 GN, Krimpen aan den IJssel

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0180 44 21 00

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.