Palliatieve zorg

palliatief

Palliatieve zorg

Door allerlei omstandigheden kan de thuissituatie niet toereikend zijn om de laatste levensfase door te brengen. Opname in speciale appartementen waar palliatieve zorg wordt gegeven, kan dan een goed alternatief zijn. Hier kunt u in alle rust, met uw eigen gewoontes en dierbaren deze laatste fase van uw leven meemaken onder liefdevolle zorg van onze medewerkers.

Werkwijze

Palliatieve zorg is er voor mensen in hun laatste levensfase. Deze gespecialiseerde zorg is erop gericht pijn en ongemakken zoveel mogelijk weg te nemen en de cliënt en zijn familie en vrienden te ondersteunen en te begeleiden op weg naar het levenseinde. Aandacht voor levensbeschouwelijke vragen en de psychische en sociale aspecten van afscheid nemen, spelen daarin een belangrijke rol. Voor palliatieve zorg kunt u ook in ons palliatief centrum De Regenboog terecht.

Indicatie en kosten

Indicatie

U heeft een ELV-palliatief (Eerste- Lijns - Verblijf) indicatie nodig die u via uw zorgverzekering krijgt. U kunt hiervoor terecht bij uw huisarts en/of het ziekenhuis. Als u al over een WLZ- indicatie beschikt kan het zorgadviesbureau van Lelie zorggroep deze ook ophogen naar de nodige indicatie. Soms kunt u met een andere indicatie ook bij ons komen wonen, ook hierover kan het zorgadviesbureau van Lelie zorggroep u informeren. Met een indicatie voor verblijf, wordt wonen in een verpleeghuis betaald vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De overheid vergoedt een groot deel, daarnaast betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent de hoogte hiervan.

Meer informatie

Naast ons zorg- en behandelaanbod bieden wij ook aanvullende diensten zoals het wassen van uw kleding of een televisieaansluiting. Bekijk de mogelijkheden en kosten.

Contactgegevens

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met onze zorgadviseurs? Neem dan telefonisch contact op via 010-27 26 430 of stuur een e-mail naar zorgadviesbureauwzw@leliezorggroep.nl. Wij nemen binnen drie werkdagen contact met u op. Onze zorgadviseurs kunnen u ook vertellen of u direct bij ons terecht kunt of hoe lang de eventuele wachtlijst is.

 

 

 

Tiendhove

Patrijzenstraat 57, 2922 GN, Krimpen aan den IJssel

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0180 44 21 00

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.