Rapport IGJ Tiendhove: veel positieve feedback!

Rapport IGJ Tiendhove: veel positieve feedback!

Rapport IGJ Tiendhove: veel positieve feedback!

In mei kregen de collega's in Tiendhove bezoek van de Inspectie Gezondheid en Jeugd (onderdeel van het ministerie van VWS). Tiendhove is één van de locaties die een corona-uitbraak heeft gehad. Met dit bezoek wil de inspectie inzicht krijgen in de manier waarop de locatie haar zorg organiseert, en hoe de collega's de zorg hebben aangepast tijdens de uitbraak.

Van het bezoek is een inspectierapport geschreven, met hele positieve feedback voor Tiendhove. Zo luidt de conclusie: "Ondanks de uitbraak kunnen de cliënten in Tiendhove erop vertrouwen dat de zorgaanbieder zorg draagt voor de continuïteit van veilige en verantwoorde zorg." Uiteraard zijn er ook verbeterpunten benoemd. Deze nemen we erg serieus en pakken we organisatie-breed op. Het rapport is hiernaast in te zien. Het rapport is hier in te zien.

Locatiemanager Helmie Rijlaarsdam schreef het onderstaande verslag over het bezoek van de inspectie.


Een themabezoek aan Tiendhove door de Inspectie Gezondheid en Jeugd: ‘Wat kunnen we daarvan verwachten?!’. Dat was de gedachte die als eerste naar boven kwam bij de betrokken personen van dit bezoek. En vervolgens: ‘Hoe bereid je je op een dergelijk bezoek voor?’. Met ondersteuning van ons bestuursbureau is het themabezoek voorbereid, waarbij de insteek was: vertellen en laten zien wat we met elkaar hebben meegemaakt, hoe er tijdens de corona-uitbraak gehandeld is en hoe wij nog steeds handelen.

Het begin van de corona-uitbraak binnen Tiendhove gaf veel hectiek en bracht intensieve zorgverlening met zich mee. Gedurende tien maanden was er geen uitbraak, en dan toch opeens een forse, die zes weken duurde. Er was sprake van ziekte, zorgen en verlies. Alle medewerkers toonden grote betrokkenheid, professionaliteit en inzet tijdens deze uitbraak. Vanuit cliëntenraad en cliëntvertegenwoordigers was er veel begrip en ontvingen de medewerkers vertrouwen. Er was openheid in de communicatie, intern en naar verwanten. Dit werd door alle betrokkenen gewaardeerd en gaf rust, ondanks de zorgen.

Dit is ook wat de inspecteurs van het Ministerie Gezondheid en Jeugd hebben terug gezien tijdens hun bezoek aan de locatie en in de gesprekken met diverse personen op elk gebied. Huishoudelijk medewerkers, de technische dienst, zorgmedewerkers, welzijnsmedewerkers, behandelaren, teamleiders, stafmedewerkers en cliëntenraad kwamen aan het woord. Door met elkaar de coronamaatregelen op te volgen en de werkinstructies te gebruiken werd een ‘nieuwe’ manier van werken ontwikkeld, maar vooral ook SAMENwerking.

Het bezoek van de inspecteurs was voor alle betrokkenen een positieve en leerzame ervaring. Er was warme en oprechte interesse, een bezoek waarbij de zorg aan bewoners én medewerkers centraal stond. Een compliment aan allen die zich hebben ingezet bij de liefdevolle zorg voor onze cliënten, vooral tijdens deze roerige en moeizame maanden!

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0180 44 21 00

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.