Zorg in Riederborgh

Buitenkant locatie

Zorg in Riederborgh

In Riederborgh bieden wij u een veilige, vertrouwde plek. In het menu hiernaast kunt u lezen over ons aanbod op deze locatie. Hieronder vertellen we over de werkwijze en bijzonderheden van Riederborgh. Kennismaken met de locatie? Bekijk de video.

Verpleeghuiszorg

In Riederborgh wonen mensen met psychogeriatrische problematiek (dementie) en bewoners met (ernstige) somatische (lichamelijke) problematiek. We bieden zorg in allerlei vormen, mét persoonlijke aandacht en professionaliteit. Op z’n Ridderkerks. Deze verpleeghuiszorg biedt bewoners een echt ‘thuis’. 
Bewoners van de afdeling dementiezorg beschikken over een eigen slaapkamer. Er is een gedeelde badkamer en gezamenlijke huiskamer.
De bewoners van de somatische afdeling beschikken over een eigen appartement dat bestaat uit een slaapkamer, eigen douche en toilet en een woonkamer met keukenblok. Bezoekers zijn altijd welkom. De woongroep is het thuis van vader of moeder, oom of tante, opa of oma, vriend of vriendin.

Professionele medewerkers met diverse functies bieden liefdevolle zorg en werken samen aan het welzijn en de zorg voor bewoners van Riederborgh. Daarnaast zetten we voor een beperkt aantal taken mensen in met een beperking, waardoor zij ook een plaats krijgen in Riederborgh én zinvol werk doen. We werken samen met mantelzorgers en vrijwilligers om samen met de Ridderkerkse gemeenschap de bewoners het ‘beste na thuis’ te bieden.

Dagbesteding, ELV en palliatieve zorg

Zelfstandig wonende ouderen uit Ridderkerk en omgeving die behoefte hebben aan wat structuur en gezelligheid kunnen terecht bij Dagbesteding Riederborgh (onderdeel van Lelie zorggroep).

Geestelijke verzorging

Het verblijf in een verpleeghuis is een periode waarin levens- en zingevingsvragen naar boven komen. Vanuit onze christelijke visie op zorg, vinden wij het belangrijk dat wij onze bewoners hierbij waar mogelijk en gewenst ondersteunen. Onze geestelijk verzorgers bieden een luisterend oor en begeleiding. Dat doen zij voor alle bewoners van onze locaties, ongeacht hun levensovertuiging. Lees meer over hoe wij vorm geven aan geestelijke verzorging op onze locaties.

Riederborgh

Boksdoornstraat 2, 2982 BC Ridderkerk

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0180-452500

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.