Huishoudelijke ondersteuning

HBH

Huishoudelijke ondersteuning

Ziet u door ziekte, ouderdom of beperkingen geen kans om uw huishouden zelf te doen? Wij bieden u graag voor korte of langere tijd huishoudelijke ondersteuning. Samen met u zorgen we voor een schoon en gezellig huis. 

Wij zijn er voor huishoudelijke ondersteuning, niet om u de touwtjes uit handen te nemen. We werken, zo mogelijk, op de manier waarop u dat gewend bent. Zodat u aan het einde van de dag samen met onze medewerker tevreden bent over het werk wat verzet is en uw huis weer netjes is.

Hoe wij werken

Er komt een vaste medewerker bij u thuis, u ziet dus steeds hetzelfde gezicht en heeft een duidelijk aanspreekpunt. Zij* heeft tijdens het huishoudelijke werk ook uw welzijn en zelfredzaamheid op het oog en bespreekt dit met u. De medewerker let op de veiligheid in uw huis. Ook kan zij begeleiden naar extra en andere zorg wanneer uw zorgvraag groter wordt. Er zal ook altijd met u gekeken worden naar wat mensen uit uw omgeving nog voor u kunnen betekenen.

Bij huishoudelijke ondersteuning kunt u onder andere denken aan:

  • Schoonmaken
  • Kleding wassen
  • Boodschappen doen
  • Organisatie van het huishouden
  • Verzorgen van de maaltijd
  • Opvang en verzorging van kinderen

Indicatie en kosten

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding heeft u een indicatie nodig van de gemeente. U betaalt ook een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage kunt u berekenen op de website van Het CAK. Als u niet in aanmerking komt voor vergoeding kunt u er ook voor kiezen de huishoudelijke ondersteuning zelf te betalen. Bekijk onze tarieven.

De gemeente heeft een loket, speciaal voor vragen over zorg en ondersteuning. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie over:

  • mogelijkheden voor zorg vanuit een indicatie
  • vergoedingen en toelages
  • eigen bijdrage

Contact en aanvragen

Wanneer u huishoudelijke ondersteuning bij ons wilt aanvragen kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen, wij informeren u dan graag over de route voor het aanvragen. Ook wanneer u eerst meer informatie nodig heeft horen wij dat graag van u.

*Waar 'zij' staat kunt u ook 'hij' lezen. Omdat het merendeel van onze huishoudelijk medewerkers vrouw is, kiezen we in deze tekst voor ‘zij’ zodat de tekst prettig leesbaar blijft. Wij hebben echter ook mannelijke huishoudelijk medewerkers in dienst.

Riederborgh

Boksdoornstraat 2, 2982 BC Ridderkerk

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0180-452500

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.