Mantelzorg ondersteuning

Mantelzorger + client krant lezen

Mantelzorg ondersteuning

Zorgen voor een kind met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap, voor een partner met een chronische lichamelijke of psychiatrische ziekte, voor een vader of moeder die langzaam steeds meer hulp nodig krijgt.

Er zijn in onze samenleving enorm veel mensen die zich belangeloos inzetten door te zorgen voor de naaste. Dit kan een sterke band opleveren tussen de betrokkenen, het kan een gevoel van voldoening geven, het kan vreugde geven, mogelijk kan een zieke (langer) thuis blijven wonen. En dat is goed. Dagelijks leveren op deze manier een groot aantal mensen een belangrijke bijdrage aan het leven van een naaste en aan de maatschappij.

Overbelasting

Er kan echter ook een keerzijde zitten aan deze zorg aan een naaste die we 'mantelzorg' noemen. Door langdurige ziekte kunnen de 'normale' verhoudingen veranderen in relaties waarin de zieke veel meer afhankelijk is van de gezonde dan andersom. Ouders kunnen andere kinderen in een gezin niet de aandacht geven die ze nodig hebben. Mantelzorgers raken psychisch of lichamelijk overbelast.

Vormen van ondersteuning

Als mantelzorger loopt u risico om overbelast te raken. Speciaal voor mantelzorgers organiseert Lelie zorggroep daarom bijeenkomsten rondom thema's die de mantelzorg aangaan. Ook ondersteunen wij overbelaste mantelzorgers. Hiernaast vindt u onze diverse vormen van ondersteuning nader toegelicht.

Riederborgh

Boksdoornstraat 2, 2982 BC Ridderkerk

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0180-452500

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.