Meeste verpleeghuizen Lelie zorggroep weer open voor bezoek

Meeste verpleeghuizen Lelie zorggroep weer open voor bezoek

Meeste verpleeghuizen Lelie zorggroep weer open voor bezoek

Dinsdag 2 juni gaan de meeste verpleeghuizen van Lelie zorggroep weer beperkt open voor bezoek. De locaties zijn bijna drie maanden dicht geweest vanwege de maatregelen rond de coronacrisis.

Drie locaties waar nog coronapatiënten worden behandeld, of waar nog recentelijk nog besmettingen waren, blijven nog even gesloten.

Voor de bewoners en hun naasten is het fijn dat zij binnenkort weer bezoek mogen ontvangen. De contactpersonen van de cliënten van de betreffende locaties zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Uiteraard is er een aantal maatregelen getroffen om bezoek veilig en volgens de richtlijnen te laten verlopen. Zo heeft elke cliënt één vaste bezoeker die tijdens het bezoek verplicht een mondkapje moet dragen, geldt de anderhalve meter afstandsregel en is er een reserveringssysteem om het bezoek te reguleren. Lelie zorggroep volgt daarin de landelijke richtlijnen.

“We zijn blij dat we na een lange tijd weer voorzichtig onze bewoners in contact kunnen brengen met hun naasten”, zegt Joost Zielstra, bestuurder bij Lelie zorggroep. “Omdat het coronavirus nog altijd in het land aanwezig is, kan dat alleen in kleine stapjes en met de nodige voorzichtigheid. We monitoren de ontwikkelingen nauwgezet en hopen dat dit een eerste stap kan zijn richting een verdere openstelling.”

Bezoekhoek blijft

Ook toen de verpleeghuizen nog volledig gesloten waren voor bezoek, heeft Lelie zorggroep geïnvesteerd in contact- en bezoekmogelijkheden. Zo werden er voorzieningen voor beeldbellen opgezet en zijn er ‘bezoekhoeken’ gerealiseerd in de huizen. Deze voorzieningen blijven beschikbaar voor bewoners die meer bezoek willen ontvangen. De bezoekhoek is een veilige bezoekmogelijkheid waarbij cliënt en bezoekers elkaar zien door plexiglas en communiceren via een babyfoonverbinding.

De locaties van Lelie zorggroep sloten hun deuren een week eerder voor bezoek dan door het RIVM werd geadviseerd. Op deze manier probeerden we de risico’s van de verspreiding van het virus tot in onze verpleeghuizen zoveel mogelijk te beperken. We zijn blij en dankbaar dat de meeste van onze locaties coronavrij zijn gebleven.

Mocht er onverhoopt op een opengestelde locatie een coronabesmetting worden geconstateerd, dan worden de bezoekmogelijkheden beperkt en worden de contactpersonen op de locatie die dit betreft hierover geïnformeerd.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 27 26 444

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.