Korsakovzorg

Tafel

Korsakovzorg

Als gevolg van beschadiging van bepaalde hersengebieden, hebben mensen die lijden aan het syndroom van Korsakov te maken met ernstige geheugenstoornissen en bijvoorbeeld desoriëntatie, passiviteit en moeite met planning. Mensen met korsakov hebben structuur nodig en een vertrouwensband met de begeleider. Korsvakovcentrum Slingedael zorgt daarvoor. Dat gebeurt met behulp van de Empathisch Directieve Benadering: meevoelend en sturend.

Werkwijze

In Tussendael wonen bewoners in een groep. Ieder heeft een eigen slaapkamer met badkamer. Dit kleinschalig wonen geeft privacy, maar ook mogelijkheden tot ontmoeting en actief zijn in de woongroep. De woongroepen zijn sfeervol en afgestemd op bepaalde leefstijlen.  

Indicatie en kosten

Indicatie

U heeft een indicatie nodig van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Soms kunt u met een andere indicatie ook bij ons komen wonen. Het zorgadviesbureau kan u hierover informeren.  Met een indicatie voor verblijf, wordt wonen in een verpleeghuis betaald vanuit de Wet Langdurige Zorg. De overheid vergoedt een groot deel, daarnaast betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent de hoogte hiervan. U vraagt de indicatie aan bij het CIZ.

Meer informatie

Naast ons zorg- en behandelaanbod bieden wij ook aanvullende diensten zoals het wassen van uw kleding of een televisieaansluiting. Bekijk de mogelijkheden en kosten.

Contactgegevens

Heeft u een vraag over korsakovzorg bij Lelie zorggroep, of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op via 010-293 1555 of stuur een e-mail naar slingedael@leliezorggroep.nl. Wij nemen binnen drie werkdagen contact met u op. Wilt u weten of u direct bij ons terecht kunt? Bekijk dan onze actuele wachtlijst

Tussendael

Charloisse Lagendijk 951, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 493 87 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.